ATP-összefoglaló: Rotterdam, Memphis, Buenos Aires

2014. február 11.
by Írókéz

 

Ezen a héten három helyszínen folytatódik a profi tenisz cirkusza. Az első másfél nap történéseiről számolunk be, és felhívjuk a figyelmet a következő érdekesebb mérkőzésekre.

Rotterdam

Paul-Henri Mathieu forrás: www.ouest-france.fr

Paul-Henri Mathieu
forrás: www.ouest-france.fr

Az első napon egyetlen meglepő eredmény született: a már régóta leszálló ágban lévő Paul-Henri Mathieu egy, már elveszettnek látszó mérkőzést fordított meg a sokkal esélyesebb Ivan Dodig ellen. A horvát játékos talán maga sem hitte el, hogy így ki tudott kapni, miután szett 5-5-nél bréklabdái voltak.

Az előző heti zágrábi verseny főszereplői ott folytatták, ahol abbahagyták. A tornagyőztes Marin Cilic könnyedén elintézte Lukas Rosolt, Mikhail Youzhny pedig ismét a nyitófordulóban búcsúzott. Legyőzője a középkategóriás holland Igor Sijsling volt. A lett-üzbég rangadót a jurmalai fenegyerek, Gulbis nyerte Istomin ellen.

Holnap játsszák az elődöntőnek, vagy akár döntőnek is beillő del Potro-Monfils első fordulós összecsapást. Monfils félelmetes formában kezdte az évet, ide egy montpellier-i győzelemmel a zsebében érkezett. A címvédő, első kiemelt del Potrónak még mindig fáj a bal csuklója, 20 napig nem is edzett emiatt. A két játékos eddig egyszer került szembe egymással, éppen egy éve, ugyanitt, az első fordulóban. Akkor a tandili égimeszelő nyert. Bár a fogadóirodák most is igen kevés esélyt adnak a franciának, szerintünk egyáltalán nem lenne meglepetés a győzelme.

Eredmények:

FT Paul-Henri Mathieu 4 7 7 6
Ivan Dodig 6 6 2 4
FT Jesse Huta Galung 4 6 3
Michael Berrer 6 2 6
FT Tomas Berdych 6 6
Andreas Seppi 3 3
FT Jo-Wilfried Tsonga 4 6 6
Florian Mayer 6 3 1
FT Philipp Kohlschreiber 6 7
Sergiy Stakhovsky 2 5
FT Ernests Gulbis 6 7 7
Denis Istomin 4 6 4
FT Marin Cilic 6 6
Lukas Rosol 2 2
FT Mikhail Youzhny 2 2
Igor Sijsling 6 6
FT Dmitry Tursunov 2 6 4
Grigor Dimitrov 6 1 6

Memphis

Jiry Vesely forrás: news.tennistonic.com

Jiry Vesely
forrás: news.tennistonic.com

Az amerikai versenyen, bár szintén 500-as kategóriájú, jóval szerényebb tudású mezőny gyűlt össze. Az első körben a tavalyi év felfedezettje, Jiry Vesely legyőzte a kiemelt Marinko Matosevicet, a lengyel Przysiezny, akinek a nevét ezentúl csak ctrlC-ctrlV-vel vagyok hajlandó leírni, a hazai Michael Russellnél bizonyult jobbnak. Karlovic szokásos szoros győzelmét aratta, Smyczek pedig elbánt a fiatal ausztrál ígéret Kyrgios-szal.

Eredmények:

FT Marinko Matosevic 3 2
Jiri Vesely 6 6
FT Michael Russell 3 6 6
Michal Przysiezny 6 3 1
FT Nick Kyrgios 7 7 4 3
Tim Smyczek 6 5 6 6
FT Matthew Ebden 5 4
Ivo Karlovic 7 6
FT Mikhail Kukushkin 7 11 7
Teymuraz Gabashvili 6 9 5
FT Marcos Baghdatis 6 6
Rajeev Ram 3 4

 

Buenos Aires

Tommy Robredo forrás: e1.365dm.com

Tommy Robredo
forrás: e1.365dm.com

Guillermo Garcia-Lopznek nem akar összejönni a 200. győzelem ATP-tornákon. Már a múlt héten is volt rá esélye, de megállt 198-nál, és most sem tudott továbblépni. Robredo szeretné kiköszörülni a múlt heti, Leonardo Mayer elleni csorbát, továbblépett a tavaly legtöbbet fejlődő Carreno Busta ellen.

Holnap bemutatkozik az első kiemelt David Ferrer és a friss tornagyóztes Fabio Fognini, aki a Golden Swing első versenyét nyerte vasárnap Vina del Marban.

Eredmények:

FT Marcel Granollers 7 3 6
Aljaz Bedene 5 6 2
FT Guillermo Garcia 6 6 4
Guido Pella 7 8 6
FT Joao Sousa 4 2
Carlos Berlocq 6 6
FT Federico Del Bonis 6 5 1
Pablo Andujar 3 7 6
FT Pablo Carreno 4 4
Tommy Robredo 6 6

 

Kiemelt kép forrása: farm4.staticflickr.com