ATP: Már csak Haas maradt versenyben a kiemeltek közül Sao Paulo-ban

Éjszaka már a negyeddöntőket játszották a Sao Paulo-i ATP tornán, ahol ismét nem maradt kiemelt búcsúzás nélkül a játéknap.

A még versenyben lévő kiemeltek közül Tommy Haas próbált bekerülni az elődöntőbe, amiben Horacio Zeballos próbálta megakadályozni. A két játékos miután 1-1 szettet megnyert, a döntő játszmára hagyták a befejezést.  A mérkőzés utolsó szakaszát most Haas bírta jobban, aki megnyerte 6/2-re a játszmát és továbbjutott az elődöntőbe.

 A torna másik versenyben maradt kiemeltje, az argentin Juan Monaco Paolo Lorenzi-vel  csapott össze az elődöntőbe kerülésért. A verseny korábbi szakaszában Lorenzi játszott jobb formában, aki szett veszteség nélkül került el idáig, argentin ellenfele az előző körben igen csak megszenvedett Albert Ramos-al. Az első két játszmában a játékosok végig fej-fej mellett haladtak, majd miután mind a ketten megnyertek egy rövidítést, következhetett a mindent eldöntő harmadik játszma. A döntő szettben Lorenzi tudott jobban játszani, aki Monaco elleni győzelmével pályafutása első ATP elődöntőjére készülhet.

Lorenzi Monaco elleni győzelmével készülhet élete első ATP elődöntőjére forrás: atpworldtour.com

Lorenzi Monaco elleni győzelmével készülhet élete első ATP elődöntőjére
Forrás: atpworldtour.com

A negyeddöntőben a hazai közönség is izgulhatott, mivel Thomaz Bellucci is pályára lépett, akinek a Granollers-t búcsúztató Martin Klizan volt az ellenfele. A kedvencükért szorító közönségnek azonban nem kellett sokat izgulniuk, mivel Bellucci 1 és negyed óra alatt könnyedén 6/3 6/3-ra legyőzte szlovák ellenfelét és készülhet a szombati elődöntőre. A torna másik versenyben maradt kiemeltje, az argentin Juan Monaco Paolo Lorenzivel  csapott össze az elődöntőbe kerülésért. A verseny korábbi szakaszában Lorenzi játszott jobb formában, aki szett veszteség nélkül került el idáig, argentin ellenfele az előző körben igen csak megszenvedett Albert Ramos-al. Az első két játszmában a játékosok végig fej-fej mellett haladtak, majd miután mind a ketten megnyertek egy rövidítést, következhetett a mindent eldöntő harmadik játszma. A döntő szettben Lorenzi tudott jobban játszani, aki Monaco elleni győzelmével pályafutása első ATP elődöntőjére készülhet.

A negyeddöntőben az argentin Federico Delbonis Nicolas Almagro legyőzése után egy újabb spanyol vetélytársat kapott Albert Montanes személyében. Az argentin srác ezen a mérkőzésen azonban végig irányítása alatt tartotta a dolgokat és alig több mint egy óra alatt jutott be 6/4 6/3-al az elődöntőbe.

Ezzel kialakult a szombati elődöntő párosítása, ahol az első elődöntőben Tommy Haas és Paolo Lorenzi, a második elődöntőben pedig Thomaz Bellucci és Federico Delbonis mérkőzik meg egymással.

A negyeddöntők eredményei:

Tommy Haas-Horacio Zeballos 6/3 5/7 6/2

Paolo Lorenzi-Juan Monaco 7/6(6) 6/7(4) 6/4

Thomaz Bellucci-Martin Klizan 6/3 6/3

Federico Delbonis-Albert Montanes 6/4 6/3

 

A kiemelt kép forrása: tennis-pronostics.com