WTA: Zakopalova kilenc év után tudott ismét tornát nyerni

2014. március 1.
by admin

A második helyen kiemelt Gabrine Muguruza, és harmadikként rangsorolt Klara Zakopalova döntőzhetett a Florainopolisban megrendezett WTA International tornán. A két hölgy néhány hete Hobartban már döntőzött egyet, akkor a spanyol játékos emelhette magasba a trófeát.

Az első játszmában a spanyol hölgy hamar 3-0-ás előnyre tett szert, de Zakopalova gyorsan 3-3-ra alakította az eredmény. A következő játékokban a két teniszező fej-fej mellett haladt, majd 5-4-nél a cseh hölgynek a szettben maradásért kellett adogatnia, ami nem sikerült neki, Muguruza a negyedik szett labdáját kihasználva 6-4-re nyerte az első játszmát.

A második felvonásban Zakopalova egyből elnyerte ellenfele adogatását, így már nem ismétlődhetett meg a hobarti döntő, ahol a spanyol nyert 6-4 6-0 arányban. Nem sokáig örülhetett a cseh játékos, Muguruza ismét három játékot tudott nyerni, és ellépett 3-1-re, majd 5-2-re. Ezután viszont a keményen játszó Zakopalova percei következtek, és öt játékot nyerve 7-5-re hozta a második szettet. A cseh teniszező lendülete nem szakadt meg a játszma végén, a mérkőzés további részén is jobban játszott Muguruzánál, és 6-0 arányban nyerte a döntő szettet, ezzel visszavágva a hobarti vereségért. Zakopalova ezzel 3-12-re alakította WTA döntőbeli mérlegét, és 2005 után nyert ismét tornát.

K. Zakopalova (cseh, 3.) – G. Muguruza (spanyol, 2.) 4-6 7-5 6-0

Kép forrása: wtatennis.com