Babos Tímea kiesett a selejtezőben

Kiemeltként indult, de nem sikerült túljutnia a selejtező első körén Babos Tímeának Indian Wells-ben, akinek az orosz Kudryavtseva parancsolt megálljt. Timi kétszer is breakelőnnyel vezetett a döntő játszmában, innen veszítette el a mérkőzést.

A tavalyi első körös főtáblás búcsú után idén a selejtezőben vérzett el Babos

A tavalyi első körös főtáblás búcsú után idén a selejtezőben vérzett el Babos

Az első játszmában Timinek ismét meggyűlt a baja a szerválással, a hetedik játékban 0/40-ről ugyan még megpróbált visszakapaszkodni, az adogatójátékot azonban nem sikerült megmenteni. 5-4-es vezetésénél Kudryavtseva a játszma megnyeréséért adogatott, a magyar lány azonban nem hagyta magát, és visszavette elveszített adogatójátékát. Más kérdés, hogy ezután rögtön elveszítette a sajátját, majd pedig ellenfele kiszerválta a játszmát.

A második szett Babos adogatásával kezdődött, így ő volt lépéselőnyben. 4-3-as állásnál ezúttal neki sikerült breakelőnybe kerülnie, és a játszmát is megnyerte, ezzel egalizálva az állást.

A döntő játszma úgy kezdődött, ahogyan a második véget ért: Timi rögtön breakelőnybe került, ám saját adogatását nem sikerült hoznia, így a korai öröm hamar el is illant. 3-3-nál egy hosszúra nyúlott Kudryavtseva adogatójátékot követően ismét a magyar teniszező került előnybe, tizedik breaklehetőségéből a másodikat értékesítve 4-3-as előnyre tett szert. Az előny azonban csakúgy, mint a játszma elején, nem tartott sokáig – nagyon úgy tűnik, hogy a mi Timink az igazán fontos pillanatokban nem tud kellően koncentrálni, ennek köszönhetően 4-4-re módosult az állás. Kudryavtseva sem volt meggyőző a kilencedik játékban, Babosnak breaklabdája is volt, melyet értékesítve adogathatott volna a mérkőzés megnyeréséért. Mérkőzéslabdához azonban az orosz jutott, miután előbb hozta a saját adogatását, majd elnyerte Timiét. A végeredmény 5-7, 6-3, 4-6 lett, Babos Tímea továbbra sem tudott még egyéni mérkőzést nyerni a szezonban.

Az ausztrál Rogowska két szettben búcsúztatta a 10. kiemelt Govortsovát, így ő lesz a korábban továbbjutott Czink Melinda következő ellenfele.

Eredmények:

Kudryavtseva – Babos – 7-5, 3-6, 6-4

Rogowska – Govortsova – 6-3, 6-4