Indian Wells: egyesben és párosban is továbbment a két svájci

Roger Federer és Stanislas Wawrinka mind egyesben mind pedig párosban kiharcolta a továbbjutást a BNP Paribas Openen, Andy Murray gyenge játékkal tudott nyerni.

A négyszeres bajnok Federer két tie-breakes játszmában múlta felül az orosz Tursunovot a BNP Paribas Openen. A 16 közé jutásért vívott találkozón a 32 éves Federer zsinórban a harmadik győztesen megvívott rövidítését könyvelhette el – a nyitómeccsén Mathieu ellen is nyert egyet. A két teniszező két-két alkalommal breakelte a másikat az egy óra 45 percig tartó találkozón, a végén azonban Federer bizonyult jobbnak. Federer következő ellenfele a német Tommy Haas lesz, aki Kei Nishikori ellen nyert két játszmában.

Wawrinka még veretlen idén Forrás: newsnetz.ch

Wawrinka még veretlen idén
Forrás: newsnetz.ch

A harmadik kiemelt, friss Australian Open bajnok Wawrinka az első tornáját játssza az ominózus Grand Slam győzelmét követően, formahanyatlásra azonban nem panaszkodhatott, hiszen mindössze 49 percre volt szüksége Seppi legyőzéséhez. Az olasz mindössze két játékot tudott nyerni a találkozón, a végeredmény 6-0, 6-2 lett. Wawrinka kilenc ászt ütött és egyetlen breaklabdával sem kellett szembenéznie, győzelmével pedig 13-0-ra módosította szezonbeli mérlegét. A pályafutása legmagasabb, harmadik világranglistás helyén álló Wawrinka következő ellenfele Kevin Anderson lesz, aki szintén jól teljesít a szezonban – Delray Beachen és Acapulcóban is döntőt játszott, igaz, mindkettőt elveszítette.

A két svájci párosban is jól muzsikál, 7-6, 7-6 arányban múlták felül a Gulbis/Raonic duót, ezzel bejutottak a negyeddöntőbe. Federer és Wawrinka legutóbb épp itt, Indian Wells-ben alkotott párost három évvel ezelőtt, akkor egészen a döntőig jutottak.  A következő körben  a negyedik kiemelt Stepanek/Paes kettős ellen folytathatják menetelésüket.

Az ötödik kiemelt Murray csak a végeredménnyel lehet elégedett, a mutatott játékkal nem. Az első játszmát úgy veszítette el, hogy 5-4-nél adogatóként fejezhette volna be, a második és harmadik játszmában pedig rendre szetthátrányból kellett visszakapaszkodnia a fiatal Vesely ellen. Murray összesen hat alkalommal veszítette el az adogatójátékát a mérkőzés során, ő viszont nyolcszor is breakelte ellenfelét, így 2 óra és 48 perc leforgása alatt kialakította a 6-7, 6-4, 6-4-es végeredményt.

Murray szeptemberben esett át egy hátműtéten, és azóta sem sikerült még formába lendülnie. Következő ellenfele a tizedik kiemelt Raonic lesz, aki ellen jelentősen fel kell javulnia a skótnak – Raonic szervajátékát aligha tudja majd nyolcszor elnyerni.

Eredmények:

Wawrinka (3) – Seppi (29) – 6-0, 6-2

Murray (5) – Vesely – 6-7, 6-4, 6-4

Federer (7) – Tursunov (27) – 7-6, 7-6

Raonic (10) – Falla – 6-4, 6-3

Haas (11) – Nishikori (19) – 7-6, 6-2

Anderson (17) – Donskoy – 4-6, 6-0, 6-3

A kiemelt kép forrása: yimg.com