Indian Wells: Radwanska – Halep elődöntőt játszanak az alsó ágon

A szerdai napon két női negyeddöntőt rendeztek meg a BNP Paribas Openen, Indian Wellsben. Mindkét mérkőzésen bejött a papírforma, így az alsó ágon Radwanska – Halep elődöntőt rendeznek. 

Radwanska második Indian Wells-i elődöntőjére készülhet Forrás: www.sportsmole.co.uk

Radwanska második Indian Wells-i elődöntőjére készülhet
Forrás: www.sportsmole.co.uk

Nem forgott veszélyben a hatodik helyen kiemelt Simona Halep továbbjutása. A román hölgy a selejtezőből feljutott, ausztrál Casey Dellacqua ellen játszott, és egy óra alatt 6-2 6-2 arányban nyert. Halep a mérkőzés folyamán négyszer nyerte el ellenfele adogatását, míg a saját szerva játékaiban rendre visszaverte Dellacqua break lehetőségeit. Győzelmével a román játékos jövő héttől már az ötödik helyet foglalja el a világranglistán, és egy esetleges továbbjutás, illetve Key Biscayne-i jó szereplés még előrébb repítheti.

A nap másik elődöntőjét a második helyen kiemelt Radwanska, és a hetedik helyen rangsorolt Jankovic játszották. Az első játszmában Radwanska kezdett jobban 4-1-es előnyre tett szert, amire még Jankovicnak volt válasza, kiegyenlített az állást (5-5), majd a lehető legrosszabbkor, 6-5-nél ismét elveszítette az adogatását, így az első játszma a lengyel játékosé lett 7-5 arányban. A második szettben fordult a kocka, Jankovic húzott el 4-0-ra, és bár Radwanska még szépíteni tudott (4-2), a játszmát a szerb hölgy nyerte 6-2-re. A harmadik, mindent eldöntő játszma sem szűkölködött fordulatokban. Radwanska ismét gyorsan meglépett, 4-0-ás vezetésre tett szert, ahonnan Jankovicnak ismét nem okozott gondot az egyenlítés, sőt 4-4 után break lehetősége is volt, de nem tudott élni vele, majd pedig a következő játékban elveszítette az adogatását. Radwanska ezzel zsinórban ötödször győzte le szerb riválisát, és másodszor jutott be az Indian Wells-i torna elődöntőjébe.


Eredmények:

[6] Simona Halep (ROU) – [Q] Casey Dellacqua (AUS) 6-2 6-2
[2] Agnieszka Radwanska (POL) – [7] Jelena Jankovic (SRB) 7-5 2-6 6-4

Kiemelt kép forrása: www.usatoday.com