Indian Wells: Nem sikerült a visszavágás Cibulkovának

Australian Open döntő visszavágót, és egy olasz-amerikai párharcot játszottak a tegnapi napon Indian Wells-ben. A kérdés az volt, hogy kik csatlakoznak a már továbbjutó Simona Halephez, és Agnieszka Radwanskához. 

Pennetta is revansot vehet az Australian Openért Forrás: www.washingtonpost.com

Pennetta is revansot vehet az Australian Openért
Forrás: www.washingtonpost.com

A nap első mérkőzésén megismétlődött az idei év Australian Open döntője Na Li, és Dominika Cibulkova között. Csak a párosítás, illetve a végeredmény lett ugyanaz, a mérkőzés maga sokkal izgalmasabbra sikeredett, mint a melbourne-i. Az első játszmát az eddigi öt mérkőzésüket megnyerő Li kezdte jobban, többször elvette ellenfele adogatását, és könnyed játékkal 6-4 arányban nyerte. Cibulkova, aki nem mellesleg a női mezőny egyik legalacsonyabb, de emellett egyik leggyorsabb játékosa, magasabb fokozatra kapcsolt, és a második szettet 5-1-es vezetés után végül 6-4-re behúzta. A harmadik, döntő játszmára is megmaradt a szlovák lendülete, egyből breakelni tudott, labdái voltak a 2-0-hoz, de Li visszakapaszkodott, majd 3-3 után 16 labdamenetből 12-t megnyerve 6-4 4-6 6-3 arányban győzött. Cibulkova ezzel az eredményével megerősítette pozícióját a világranglista tizedik helyén, és már kevesebb, mint 400 pontnyira van a top 10-től.

A nap másik negyeddöntőjét a hazai Sloane Stephens, és az olasz Flavia Pennetta játszották, akik szintén egy fordulatos mérkőzéssel szórakoztatták a kilátogató közönséget. A két és fél óráig tartó meccsen az olasz teniszező 6-4 5-4 után már a mérkőzésért adogathatott, de az egyik legnagyobb tehetségnek tartott Stephens hat játékot megnyerve előbb 7-5-re behúzta a második szettet, majd 3-0-ás vezetésre tett szert a döntő játszmában. A huszadik helyen kiemelt Pennetta a szél segítségével (ami nem is segítség volt, inkább csak ő alkalmazkodott hozzá jobban) előbb kiegyenlített, majd pedig 6-4-re megfordította a mérkőzést.


Eredmények:

[20] Flavia Pennetta (ITA) – [17] Sloane Stephens (USA) 6-4 5-7 6-4
[1] Na Li (CHN) – [12] Dominika Cibulkova (SVK) 6-3 4-6 6-3