Indian Wells: Pennetta két sima szettben győzött Radwanska ellen

2014. március 16.
by admin

Meglepetésre az olasz Flavia Pennetta nyerte a BNP Paribas Opent, miután két szettben legyőzte a térdsérüléssel bajlódó Agnieszka Radwanskát. 

Egymillió dollár és ezer ranglista pont. Ez várt arra a játékosra, aki megnyeri az “ötödik Grand Slamet” Indian Wells-ben. A felső ágon meglepetésre az olasz Flavia Pennetta, az alsón az egyik esélyes Agnieszka Radwanska jutott a döntőbe. A ranglista helyezés, és az egymás elleni eredmény (4-2 a lengyel hölgy javára) mind-mind Radwanska győzelmét jósolták, de Pennetta a fináléba vezető úton többek között legyőzte Stosurt, Stephens-t és Lit is.

A második szett elején már a könnyeivel küszködött Radwanska  Forrás: tennistv.com
A második szett elején már a könnyeivel küszködött Radwanska
Forrás: tennistv.com

Az első játszmában a két játékos rendkívül szoros játékokat játszva 2-2-ig fej-fej mellett haladt, utána viszont nagyban változott a játék képe. A fura ütéseiről “elhíresült” Radwanska egyre többet hibázott, és ezt Pennetta könyörtelenül kihasználva, kétszer is elvette az adogatását, és nyerte az első szettet 6-2 arányban. Nem volt túl jó előjel a lengyel hölgyért szorítóknak, hogy a két játékos eddigi hat találkozóját mindig az nyerte, aki az első játszmát is abszolválni tudta. A második játszma elején Radwanska ápolást kért, és látszott, hogy nagy a baj. A könnyeivel küzdve folytatva a játékot, de 1-1 után már szinte futni sem tudott, és 6-1-re elvesztette a második szettet. Pennetta ezzel élete legnagyobb sikerét könyvelhette el, összességében pedig tizedik tornagyőzelmét ünnepelhette. A győzelemből honfitársa, Fabio Fognini is kivette a részét, aki pezsgő helyett vízzel öntötte le az újdonsült bajnokot.


Eredmény:
Flavia Pennetta (olasz, 20.) – Agnieszka Radwanska (lengyel, 2.) 6-2 6-1