Andy Murray: elfogyott a Lendlet

2014. március 19.
by Írókéz

 

A brit olimpiai bajnok ma bejelentette, hogy két évi együttműködés után különválnak útjaik edzőjével, Ivan Lendl-lel, a korábbi legendás játékossal.

“Örökké hálás leszek Ivannak az elmúlt két év kemény munkájáért, amely karrierem legsikeresebb időszaka volt.” – mondta Murray.

A skót fiatalember Lendl irányítása alatt megnyerte a legrangosabb viadalt, a wimbledoni tornát, amelyet 77 év óta egyetlen brit versenyzőnek sem sikerült. Azóta viszont formája hanyatlani kezdett, majd 2013 végén megműtötték hátsérülése miatt. Visszatérése óta sem tudta megtalálni régi játékát. Az Australian Openen a negyeddöntőben kapott ki Roger Federertől, a múlt héten Indian Wellsben pedig még addig sem jutott el, mert Milos Raonic a verseny korai szakaszában legyőzte őt. Az amerikai versenyre az egykori csehszlovák klasszis már el sem kísérte tanítványát.

Murray és Lendl 2013-ban Wimbledonban forrás: yahoo.com

Murray és Lendl 2013-ban Wimbledonban
forrás: yahoo.com

“Az Andy-vel való munka az elmúlt két évben fantasztikus élmény volt a számomra.” – fogalmazott Lendl. “Ő egy első osztályú srác . Miután segítettem neki elérni a célját, Grand Slam címeket szerezni , úgy érzem, itt az ideje , hogy saját projektjeim előmozdítására koncentráljak, beleértve, hogy világszerte több eseményen játsszam, amit nagyon élvezek.”

“Mindig ott leszek Andy szorítójának sarkában és nem kívánok egyebet, mint nagyszerű sikereket, ahogy karrierje új szakaszába lép.”

Murray, akárcsak mestere, Lendl, elveszítette első négy Grand Slam döntőjét. 2012-ben azonban egy emlékezetes mérkőzésen legyőzte Novak Djokovicot a US Open döntőjében, majd ugyanezt megismételte következő évben a wimbledoni fináléban.

 

Kiemelt kép forrása: http://news.bbcimg.co.uk