Teniszvilag.com - hírek, érdekességek a tenisz világából

ATP Miami: a kiemeltek könnyű győzelme

2014. március 22.
by Írókéz

 

A második fordulóban bemutatkoztak a Miami Masters kiemeltjei is, nem akárhogyan. Több esélyestől is impresszív bemutatót láthattunk.

A fiatal titánok számára viszont nem úgy sikerült a mai nap, ahogyan szerették volna. Nem sok ifjú tehetség van, akire azt lehetne mondani, hogy rövidesen átveszi majd a mostani legjobbaktól a stafétát. A 20-23 évesig terjedő korosztályban szinte egy kezünkön meg tudjuk számolni, ki az, akire figyelnünk érdemes: Janowicz, Raonic, Dimitrov, Carreno Busta, Thiem és Tomic.  Listánk első két szereplője még nem lépett pályára, a többiek közül viszont csak Dimitrov élte túl a második fordulót. A többiek sima vereséget szenvedtek, Tomic pedig szégyenszemre a profi tenisz történetének leggyorsabb vereségét tudhatja magáénak, 28 perc alatt sikerült kikapnia a világverőnek éppen nem nevezhető Nieminentől. Ha a lelkes olvasó most úgy érzi, ennyi ideig valószínűleg ő is kitartott volna a finn versenyző ellenében – nos, valószínűleg igaza van.

Szárnyalnak viszont a jelenkor legnagyobb menői. Közülük is először kell megemlíteni Roger Federert, aki, úgy tűnik, mérkőzésről mérkőzésre magabiztosabb lesz. Ivo Karlovic elleni mérkőzését úgy nyerte meg, hogy saját szervagémjeiben – nem tévedés – 2, azaz kettő pontot veszített. Az elsőt 5-4 40-0-nál… Ez egy egészen hihetetlen mutató. Úgy véljük, a svájci fenomén ezzel a torna egyik legnagyobb esélyesévé lépett elő. Egyébként mindkét játékos tagja annak a rendkívül szűk, hat tagot számláló elitnek, akik több, mint 8000 ászt adogattak pályafutásuk során. Rajtuk kívül csak Roddick, Ivanisevic, Sampras és Ljubicic mondhatja el ugyanezt magáról.

Federer mellett simán jutott a harmadik fordulóba Djokovic, Gasquet és Ferrer is. A spanyol játékos február 27-én játszott utoljára tétmeccset, ennek ellenére mindössze 79 percet töltött pályán Gabashvili ellen. Djokovic Chardyt, Gasquet pedig Gonzalezt intézte el gyorsan és fájdalommentesen.

A holnapi nap slágermérkőzése a Nadal-Hewitt összecsapás lesz. Hewitt pályafutása 601. győzelmére készül, de természetesen nem ő számít esélyesnek. Érdekes lehet még Jerzy Janowicz és a jó formában levő Roberto Bautista Agut párharca.

Eredmények:

FT Alejandro Gonzalez 6 7 4
Richard Gasquet 7 9 6
FT Kevin Anderson 6 6
Horacio Zeballos 4 3
FT Teymuraz Gabashvili 4 0
David Ferrer 6 6
FT Florian Mayer 6 6
Ivan Dodig 3 2
FT Tommy Robredo 6 7 10
Dominic Thiem 4 6 8
FT Roger Federer 6 7 7
Ivo Karlovic 4 6 4
FT Andreas Seppi 7 10 4 6
Radek Stepanek 6 8 6 4
FT Grigor Dimitrov 6 6 5 6
Albert Montanes 1 7 7 3
FT Jeremy Chardy 4 3
Novak Djokovic 6 6
FT Thiemo de Bakker 7 7 6 3 6
Fernando Verdasco 6 4 7 7 2
FT Jiri Vesely 2 6 3
Feliciano Lopez 6 7 7

A kiemelt kép forrása: media.salemwebnetwork.com