ATP Miami: a kiemeltek könnyű győzelme

2014. március 22.
by Írókéz

 

A második fordulóban bemutatkoztak a Miami Masters kiemeltjei is, nem akárhogyan. Több esélyestől is impresszív bemutatót láthattunk.

A fiatal titánok számára viszont nem úgy sikerült a mai nap, ahogyan szerették volna. Nem sok ifjú tehetség van, akire azt lehetne mondani, hogy rövidesen átveszi majd a mostani legjobbaktól a stafétát. A 20-23 évesig terjedő korosztályban szinte egy kezünkön meg tudjuk számolni, ki az, akire figyelnünk érdemes: Janowicz, Raonic, Dimitrov, Carreno Busta, Thiem és Tomic.  Listánk első két szereplője még nem lépett pályára, a többiek közül viszont csak Dimitrov élte túl a második fordulót. A többiek sima vereséget szenvedtek, Tomic pedig szégyenszemre a profi tenisz történetének leggyorsabb vereségét tudhatja magáénak, 28 perc alatt sikerült kikapnia a világverőnek éppen nem nevezhető Nieminentől. Ha a lelkes olvasó most úgy érzi, ennyi ideig valószínűleg ő is kitartott volna a finn versenyző ellenében – nos, valószínűleg igaza van.

Szárnyalnak viszont a jelenkor legnagyobb menői. Közülük is először kell megemlíteni Roger Federert, aki, úgy tűnik, mérkőzésről mérkőzésre magabiztosabb lesz. Ivo Karlovic elleni mérkőzését úgy nyerte meg, hogy saját szervagémjeiben – nem tévedés – 2, azaz kettő pontot veszített. Az elsőt 5-4 40-0-nál… Ez egy egészen hihetetlen mutató. Úgy véljük, a svájci fenomén ezzel a torna egyik legnagyobb esélyesévé lépett elő. Egyébként mindkét játékos tagja annak a rendkívül szűk, hat tagot számláló elitnek, akik több, mint 8000 ászt adogattak pályafutásuk során. Rajtuk kívül csak Roddick, Ivanisevic, Sampras és Ljubicic mondhatja el ugyanezt magáról.

Federer mellett simán jutott a harmadik fordulóba Djokovic, Gasquet és Ferrer is. A spanyol játékos február 27-én játszott utoljára tétmeccset, ennek ellenére mindössze 79 percet töltött pályán Gabashvili ellen. Djokovic Chardyt, Gasquet pedig Gonzalezt intézte el gyorsan és fájdalommentesen.

A holnapi nap slágermérkőzése a Nadal-Hewitt összecsapás lesz. Hewitt pályafutása 601. győzelmére készül, de természetesen nem ő számít esélyesnek. Érdekes lehet még Jerzy Janowicz és a jó formában levő Roberto Bautista Agut párharca.

Eredmények:

FTAlejandro Gonzalez6 74
Richard Gasquet 7 96
FT Kevin Anderson 66
Horacio Zeballos43
FTTeymuraz Gabashvili40
David Ferrer 66
FT Florian Mayer 66
Ivan Dodig32
FT Tommy Robredo 67 10
Dominic Thiem46 8
FT Roger Federer 67 7
Ivo Karlovic46 4
FT Andreas Seppi 7 1046
Radek Stepanek6 864
FT Grigor Dimitrov 66 56
Albert Montanes17 73
FTJeremy Chardy43
Novak Djokovic 66
FT Thiemo de Bakker 7 76 36
Fernando Verdasco6 47 72
FTJiri Vesely26 3
Feliciano Lopez 67 7

A kiemelt kép forrása: media.salemwebnetwork.com