ATP: Murray és Tsonga is továbbjutott Miamiban

Éjszaka a második forduló alsó ágának további mérkőzéseit játszották le, ahol Andy Murray, Jo-Wilfried Tsonga és Ernests Gulbis is pályára lépett.

Andy Murray-nek ez volt az első olyan mérkőzése, ahol már nem a korábbi nyolcszoros Grand Slam győztes, Ivan Lendl volt az edzője. A brit játékosnak a cseh klasszis nélkül Matthew Ebden ellen kellett megmérkőznie. A találkozó nem is kezdődött könnyedén Murray számára, aki az első szettet 6/3-ra elbukta. Ezután viszont sikerült magára találnia, mivel a következő két játszmában mindösszesen egy játékot engedélyezett ausztrál vetélytársának és készülhet a harmadik fordulóra, ahol majd Feliciano Lopez lesz az ellenfele a brit klasszisnak.

A második fordulóban egy francia házi mérkőzést is rendeztek, aminek Jo-Wilfried Tsonga és Adrian Mannarino voltak a résztvevői. A magasabban kiemelt Tsonga, aki több mint másfél év után csúszott ki a legjobb 10-ből a ranglistán rendkívül magabiztos játékot mutatott első mérkőzésén, akinek 61 perc kellett, hogy 6/2 6/4-re legyőzze honfitársát és bejusson a harmadik fordulóba.

A játéknap egyik mérkőzésén Kei Nishikori is pályára lépett, aki az ausztrál Marinko Matosevic ellen játszott. A japán teniszezőnek, aki egyáltalán nincs rossz formában idén, nem okozott nagyobb problémát második fordulós mérkőzése, mivel 6/1 6/4-es könnyed győzelemmel lépett tovább a harmadik fordulóba. A következő körben azonban Grigor Dimitrov ellen igen nehéz meccsre számíthat Nishikori.

Az éjszakai mérkőzések egyik slágermeccsének Julien Benneteau és Ernests Gulbis összecsapása számított. A lett játékosról tudtuk, hogy rendkívül jó formában játszik mostanában, azonban tisztában lehettünk azzal is, ha Benneteau jó napot fog ki, bárkit megverhet. A két játékos találkozója rettentő szorosan alakult, ahol 1-1 megnyert szett után, következhetett a mindent eldöntő harmadik játszma. Ez a periódus is kiélezett csatát hozott, amiből végül Benneteau jött ki győztesként és továbbjutott a legjobb 32 közé.

baghdatis

Marcos Bagdatis már a harmadik körben van
Forrás: cyprus-mail.com

A nap másik jónak ígérkező találkozóján Philipp Kohlschreiber és Marcos Baghdatis feszült egymásnak. A mérkőzést a német kezdte jobban, aki az első játszmát 6/3-ra hozta. A következő két szettet azonban rövidítések döntötték el, amiből mind a kétszer a ciprusi jött ki jobban és egy 2 és negyed órás mérkőzés után Baghdatis készülhet a harmadik körre Jo-Wilfried Tsonga ellen.

A mai napon sem  lesz hiány nagy teniszezőkből, mivel pályára lép Rafael Nadal, aki Lleyton Hewitt ellen játszik majd, valamint Stanislas Wawrinkáért, Tomas Berdychért és John Isnerért is szoríthatnak rajongóik.

A második forduló eredményei:

Kei Nishikori-Marinko Matosevic 6/1 6/4

Andy Murray-Matthew Ebden 3/6 6/0 6/1

Marcos Baghdatis-Philipp Kohlscreiber 3/6 7/6(1) 7/6(5)

Jo-Wilfried Tsonga-Adrian Mannarino 6/2 6/4

Julien Benneteau-Ernests Gulbis 7/ó5 4/6 7/5

Kiemelt kép forrása: bbc.co.uk