WTA: Jöhet a Williams-Sharapova álomelődöntő Miamiban

A Miami női tenisztornán már a negyeddöntőket rendezték meg. Érdekes csatákra lehetett előzetesen számítani a negyeddöntőkben, azonban az esélyesebbek könnyed módon érvényesítették a papírformát.

sharapova

Sharapova egy nehéz kezdés után, könnyen jutott az elődöntőbe
Kép forrása: miamiherald.com

Az első negyeddöntőben Maria Sharapova és Petra Kvitova mérkőzött meg egymással. Az orosz játékosnak eddig nem volt könnyű dolga ezen a tornán, mivel a nyolcaddöntőben is döntő szettre kényszerült a Belga Kirsten Flipkens ellen, azonban 3/6 6/4 6/1 arányban továbbjutott a legjobb nyolc közé. A cseh lány egy ritkán látott furcsának mondható mérkőzésen jutott el idáig, mivel a legjobb 16 között Ivanovic ellen az első 6/3-ra elvesztett szett után két 6/0-s játszmával verekedte tovább magát a negyeddöntőbe. A játékosok dolgát nagymértékben nehezítette a szél, amihez a mérkőzés elején Kvitova alkalmazkodott jobban, aki már vezetett 4-2-re is, azonban Sharapova visszajött és a két játékos eljutott a játszma végén 5-5-ig. Ekkor az orosz lány hozta a saját adogatását és elvette a cseh játékosét, így Sharapováé lett az nyitós szett 7-5-re. A második játszmában pedig Sharapova egyre magabiztosabbá vált. Először elhúzott 5-0-ra, majd miután Kvitova hozta a becsületjátékot, 6-1-el le is zárta a mérkőzést, amivel az orosz teniszezőnő készülhet az elődöntőre.

A második mérkőzésen Serena Williams és Angelique Kerber csapott össze. a hazai közönség előtt játszó világelső, akinek Caroline Garcia ellen voltak nehézségei, az előző körben honfitársát Coco Wandeweghét már magabiztosan verte 6/3 6/1-re. A német lány nehezebben jutott el a nyolc közé, mivel Makarova ellen döntő szettre kényszerült és 6/3 1/6 6/4 arányban győzött. A hazai közönség igen boldogan távozhatott, mivel Serena nem adott sok esélyt ellenfelének. Mind a két játszmában Kerber 2-2-ig bírta tartani magát, innentől azonban két 6/2-es vereség lett belőle. Az amerikai lány tehát magabiztosan 6/2 6/2-vel bejutott a legjobb négy közé.

A felső ágon az elődöntőben tehát következhet egy igazi slágermeccs, amit majd Serena Williams és Maria Sharapova fog megvívni egymás ellen. A két játékos ez lesz a 18. összecsapásuk, aminek a mérlege eddig igen egyoldalú, mivel a világelső 17 meccsükből csak két alkalommal szenvedett vereséget az orosz teniszezőnő ellen. Sharapovának tehát van miért törlesztenie az elődöntőben.

A negyeddöntő eredményei:

Serena Williams-Anglique Kerber 6/2 6/2

Maria Sharapova-Petra Kvitova 7/5 6/1

Kiemelt kép forrása: nacion.com