WTA Miami: Serena hetedszer, vagy Na Li először?

Tegnap már az elődöntőket játszották a WTA 1000-es Miami tenisztornán, ahol a döntőbe jutásért Serena Williams, Maria Sharapova, Dominika Cibulkova és Na Li küzdött.

Az első elődöntőben jöhetett egy igazi klasszikus mérkőzés Serena Williams és Maria Sharapova között. Ha megnézzük az egymás elleni statisztikát, akkor az orosz bombázónak mindenképp lett volna javítani valója, mivel a világelsőt eddig csak kétszer tudta legyőzni. A mérkőzést az orosz kezdte jobban, aki rendkívül agresszív játékával, több parádés nyerőt is ütve elhúzott 4-1-re. A lendület azonban innentől kissé elfogyott, mivel az amerikai elkezdett egyre jobban adogatni és játszani is. Sharapova hiába tudta néha ellensúlyozni a világelső dinamikus játékát, mégis 6/4-re elbukta az első szettet. A második játszmában az orosz játékos ismét brékelőnybe került, azonban ez nem tartott sokáig, mivel azonnal elbukta a saját adogatását. 3-3 volt az eredmény, amikor Serena elkezdett egyre jobban dominálni, ami azt eredményezte, hogy innentől kezdve már nem vesztett játékot a mérkőzés végéig és 6/4 6/3-as győzelmével megküzdhet pályafutása hetedik tornagyőzelméért Miamiban.

na li2

Na Li először lehet Miami bajnoka
Kép forrása: tennis.com

A másik elődöntőben Dominika Cibulkova és Na Li küzdött meg a döntőbe kerülésért, vagyis következhetett az Australian Open döntőjének visszavágója. Azt a döntőt egy másfél hónapja a kínai nyerte, így Cibulkovának volt oka a visszavágásra. A mérkőzést a szlovák lány kezdte jobban, aki hamar brékelőnybe került, azonban ez nem tartott sokáig. A két játékos ezek után brékeken keresztül jutott el 5-5-ig, azonban itt, Na Li tudott erőre kapni és 7-5-el vezetést szerzett. A második játszmában 2-2-nél Cibulkova szerzett előnyt, amit egyrészt tartott, ráadásul el is tudta venni még egyszer a kínai adogatását és 6-2-vel kiharcolta a döntő szettet. A szlovák lány a játékát átvitte a harmadik játszma elejére is, ahol már 3-1-re is vezetett. A bréket azonban nem tudta sokáig őrizni és hamarosan már a kínai vezetett 4-3-ra. Cibulkova elkezdett egyre többet ronatani és ez a szervája elvesztését eredményezte, így Na Li a döntőbe jutásért adogathatott. Az Australian Open bajnok pedig nem szalasztotta el a lehetőséget és megnyerte a mérkőzést. Na Li tehát 7/5 2/6 6/3-al bejutott pályafutása első döntőjébe Miamiban.

A fináléban tehát Serena Williams és Na Li küzdhet meg a tornagyőzelemért. A két játékosnak ez lesz a 12. egymás elleni mérkőzésük, amiből a kínai eddig csak egyszer tudta legyőzni a világelsőt és az is már 2008-ban sikerült neki Stuttgartban. Serena tehát hetedszer, Na Li pedig először nyerheti meg ezt a tornát, izgalmas döntőre lesz kilátás.

Az elődöntő eredményei:

Serena Williams-Maria Sharapova 6/4 6/3
Na Li-Dominika Cibulkova 7/5 2/6 6/3

Kiemelt kép forrása: espn.co.uk