Serena hetedszer lett Miami bajnoka

2014. március 29.
by cort

A Miamiban megrendezett Sony Open szervezői legnagyobb álma vált valóra azzal, hogy mind a férfi, mind pedig a női döntőt az első két kiemelt játszotta. A nőknél a címvédő Serena Williams az Australian Open győztes Na Livel csapott össze. 

A mérkőzés elején még Li dominált

A mérkőzés elején még Li dominált

A mérkőzés esélyese a világranglistát vezető, és hetedik Sony Open trófeájára hajtó Serena Williams volt, aki a torna előrehaladtával egyre meggyőzőbben játszott. Ki emlékszik még a torna eleji Caroline Garcia ellen játszott szoros mérkőzésére, amikor a negyed, illetve elődöntőben simán győzött Angelique Kerber, és Maria Sharapova ellen. Nem volt ennyire meggyőző a kínai hölgy, aki két szoros mérkőzésen van túl Caroline Wozniacki, és Dominika Cibulkova ellen. Ha ez még nem lenne elég, akkor a két hölgy egymás elleni mérlegét Serena vezeti 10-1 arányban.

Williams kezdte a mérkőzést, és az idén 21-2-es mutatóval álló Li nem sokat vacakolt, mindjárt az elején elvette ellenfele adogatását. Serena többször is break lehetőséghez jutott, de a kínálkozó lehetőségeket nem tudta pontra váltani, majd 4-2 után ismét elvesztette az adogatását, így Li 5-2 után a mérkőzésért szervált. Ekkora azonban Williams is megérkezett a pályára, villámgyorsan lebreakelte ellenfelét, majd 5-4-nél, szettlabdát hárítva ismét megtette, és 6-5-nél, Li adogatásnál a harmadik játszmalabdáját kihasználva megnyerte az első szettet.

A második játszmában is megmaradt a Miami Dolphins színeiben pompázó világelső lendülete, 1-1 után már csak ő volt a pályán, 6-1-re hozta a szettet, és a mérkőzést.

Serena Williams (amerikai, 1.) – Na Li (kínai, 2.) 7-5 6-1