Nadal kihagyja a füves pályás szezont

2014. április 1.
by andF

Rafael Nadal nemrég jelentette be a sajtó képviselői előtt, hogy kihagyja a teljes idei füves pályás szezont. Ez azt is jelenti, hogy a világelső  Wimbledonban sem lesz ott.

dailymail.co.uk

Nadal 2010-ben is együtt ünnepelt a spanyol labdarúgó válogatottal
dailymail.co.uk

Nadal hátsérülést szenvedett az idei Australian Openen, amely még mindig nem jött teljesen rendbe. Jól látszott ez Indian Wells-ben, mikor korán búcsúzott az ukrán Dolgopolov ellen, és noha múlt héten Miamiban már a döntőig menetelt, a fináléban nem tudott ellenfele lenni Novak Djokovicnak. Tavaly Wimbledonban nagyon nem ment a játék Nadalnak, de a bejelentését nem a füvön való csúszkálástól való félelem, vagy a hátsérülése indokolja. A magyarázat egyszerű: Nadal ott akar lenni a spanyol válogatott minden egyes mérkőzésén a június 12-én kezdődő labdarúgó világbajnokságon. Mint ismeretes, Nadal jelentős pénzösszeget helyezett el a fogadóirodáknál hazája válogatottjának győzelmére, a befektetés pontos összegéről azonban nincs információ. Úgy látszik a világelső nem elégszik meg azzal, hogy a TV képernyői előtt kísérje figyelemmel a vébét, személyesen szeretné átizgulni a spanyol válogatott meccseit.

A bejelentés után Nadal legfőbb riválisa, Novak Djokovic sem maradt adós a sajtóközleménnyel: a szerb teniszező úgy tartja fairnek, ha Nadal távollétével ő sem játszik. Ez azt jelenti, hogy biztosan nem fogja megvédeni a tavalyi wimbledoni döntőben szerzett pontjait és a világelsőség megszerzésének az esélyeit is csökkenti. Djokovic elmondta, hogy ő is nagy futballrajongó, de Szerbia sajnos nem harcolta ki a világbajnoki részvételt. A nagyjából egy hónapos teniszmentes időszakot Indiában tölti majd, ahol a krikett szépségeivel fog megismerkedni.

A két éllovas kiválásából Roger Federer profitálhat legtöbbet, hiszen nincs sok megvédendő pontja Wimbledonban.

Forrás: aprilfools.troll