WTA: Serena kiesésével beindultak a kiemeltek

2014. április 3.
by Attila

Serena Williams korai búcsúja kis túlzással jót tett a Family Circle Cupnak Charlestonban. A tegnapi nap egy híján az összes nagyobb név továbbjutott, mintha csak elkezdtek volna hinni egy esetleges tornagyőzelemben. 

Williams kiesésével a torna első számú esélyesévé előlépő Jelena Jankovic a néhány hete Victoria Azarenkát verő Lauren Davis volt. A torna második kiemeltje nem jutott nagy nevű vetélytársa sorsára, könnyedén 6-0 6-3 arányban győzött az amerikai játékos ellen. Jankovic következő ellenfele a horvát Alja Tomljanovic lesz, míg a negyeddöntőben a Venus Williams – Eugene Bouchard mérkőzés győztesével mérkőzik meg. Talán ez a mérkőzés ígérkezik a forduló csemegéjének, hiszen a kanadai hölgy a jövő egyik legnagyobb reménysége, míg Venus meggyőzően kezdte a 2014-es évet, bár az előző fordulóban kicsit megizzadt a dél-afrikai Chanelle Scheepers ellen.

Belinda Bencic. A név, amit mindenkinek érdemes megjegyeznie Forrás: www.news.ch

Belinda Bencic. A név, amit mindenkinek érdemes megjegyeznie
Forrás: www.news.ch

Szintén a legjobb tizenhat közé jutott a harmadik helyen kiemelt Sara Errani, és a negyedik helyen rangsorolt Sabine Lisicki. Az olasz hölgynek mindössze egy játszmát kellett játszania a továbbjutáshoz, ellenfele a holland Kiki Bertens az első szett után feladta a mérkőzést. Nem volt ennyire könnyű dolga Lisickinek, aki három játszmában jutott túl a hazai Vania Kingen.

A nap egyetlen meglepetését a világranglistán legelőkelőbb helyen található tinije, Elina Svitolina szolgáltatta, aki a szintén fiatal “Serena utód” Sloane Stephens ellen nyert két szettben. Az ötödik helyen kiemelt amerikai hölgy rengeteg hibával játszott, míg ukrán ellenfele az alapvonalról keményen, támadó teniszt játszva nyerte a pontokat. Svitolina a következő fordulóban a még nála is fiatalabb, tizenhét éves Belinda Bencic ellen játszik. Bencic az új-zélandi Erakovic-ot verte két sima játszmában, így ezen a tornán már a második komolyabb skalpját gyűjtötte be. Páran talán emlékeznek rá, az első fordulóban a tizedik kiemelt Maria Kirilenkot sikerült legyőznie. Komoly jövőt jósolunk a svájci lánynak.