WTA: Kialakult a negyeddöntő párosítása Charlestonban

2014. április 4.
by admin

Kialakult az “álomdöntő” Charlestonban. Igen, nem elírás, a Jankovic – Bouchard negyeddöntő kis túlzással előrehozott döntőnek is beillik, bár ehhez Erraninak egész biztosan lesz pár szava. 

Eugene Bouchard Forrás: twitter.com/tennistv

Eugene Bouchard
Forrás: twitter.com/tennistv

A nap mérkőzését játszott a kanadai Eugene Bouchard, és Venus Williams. Az első játszmát, két szettlabdát hárítva 7-6 arányban a fiatal kanadai nyerte, de a következőben már a volt világelső percei következtek, 6-2-re nyert az amerikai. Az utolsó játszmában választ kaptunk egy, már régen feltett kérdésre. Venus Williams fizikailag mennyire tudja még felvenni a versenyt az elittel. Aki látta a mérkőzést, az elmondhatja: Semennyire. Hiába a 6-4-es végeredmény, a döntő szettben szemmel láthatóan kijött a két játékos közti fizikai különbség, a kérdés csak annyi volt, hogy milyen arányban nyeri a szettet Bouchard. Nem lesz ilyen “könnyű” dolga a negyeddöntőben, ahol az eddig könnyedén menetelő Jelena Jankovic ellen kell pályára lépnie. Nagy mérkőzés lesz, szinte megjósolhatatlan végkifejlettel.

A nap legnagyobb meglepetése a német Sabine Lisicki veresége volt. Nem is a kiesés, hanem annak aránya az, ami váratlan volt, ugyanis Petkovic 6-1 6-0 arányban múlta felül honfitársát. Lisicki már az első mérkőzése után is lenyilatkozta, hogy még nem készült fel a salakpályás szezonra, most már mi is elhisszük neki. Petkovic ugyanakkor az utolsó két mérkőzésén simán gázolt át ellenfelein (két mérkőzésen mindössze egy játékot engedélyezett nekik), így optimistán várhatja a Lucie Safarova elleni folytatást.

Belinda Bencic. Új az új Hingis? Forrás: twitter.com/tennistv

Belinda Bencic. Új az új Hingis?
Forrás: twitter.com/tennistv

Két rövidítéses játszmában jutott tovább a torna harmadik kiemeltje, az olasz Sara Errani is, akinek a kínai Peng okozott kisebb problémát. Errani az elődöntőbe jutásért a tinik mérkőzését három játszmában nyerő Bencic ellen mérkőzik. Bencic az ukrán Svitolinát fektette két vállra, és többen egy jövőbeli Grand Slam döntő két lehetséges résztvevőjét látták a két fiatal hölgyben. Van benne valami.

Biztosan lesz szlovák játékos a torna elődöntőjében, miután a Serenát búcsúztató Cepelova három játszmában legyőzte az orosz Vesninát, míg honfitársa, a tizenharmadik kiemelt Hantuchova könnyedén verte a brazil Pereirát.