Hewitt döcögősen kezdett Houstonban

A Houstonban rendezett Egyesült Államokbeli férfi salaktorna idei szponzorának köszönhetően viszonylag hosszú nevet kapott: Fayez Sarofim & Co. U.S. Men’s Clay Court Championship. Nem is fogjuk többet a nevén emlegetni, maradunk a houstoni 250-es torna megnevezésnél.

Hewitt szezonbeli tizedik győztes meccsén van túl Forrás: atpworldtour.com

Hewitt szezonbeli tizedik győztes meccsén van túl
Forrás: atpworldtour.com

A verseny második játéknapján pályára lépett a hetedik kiemelt egykori bajnok Lleyton Hewitt, aki három játszmában, 6-4, 3-6, 6-4-re verte a selejtezős kanadai Polanskyt. A döntő játszmában egy breakváltást követően Hewittnak sikerült 5-2-es előnyre szert tenni, de első szándékból nem tudta kiszerválni a mérkőzést. A két játékos nyolc-nyolc alkalommal veszítette el az adogatását a 2 óra 4 percig tartó találkozó során. A 2009-es bajnok következő ellenfele Sam Querrey lesz, aki ellen 3-1-re vezet a korábbi összecsapásaikat tekintve.

Az amerikai Donald Youngnak mindössze 41 percre volt szüksége, hogy 6-0, 6-1 arányban búcsúztassa honfitársát, Ryan Harrisont. A 24 éves Young mindössze négy pontot veszített az adogatásai mögött, ellenfelét pedig nyolcból ötször breakelni tudta. A 21 éves Harrisont pár éve még a jövő egyik nagy reménységének tartották Raonic és Tomic mellett, ehhez képest az utóbbi időben elvétve tud csak meccset nyerni az ATP touron.

Youngon kívül két másik amerikai, Michael Russell és Steve Johnson is kiharcolta a továbbjutást. A német Benjamin Becker a mezőny legidősebb, 36 éves játékosát győzte le Ramirez Hidalgo személyében. Az ötödik kiemelt Feliciano Lopez mérkőzése zárta a játéknapot, a spanyol teniszező 7-5, 6-2 arányban búcsúztatta a 31 éves Robby Gineprit.

Jack Sock még tegnap kiharcolta a továbbjutást, miután 6-1, 6-4-re nyert a szervakirály Ivo Karlovic ellen.

Eredmények:

Brown – Williams – 6-1, 6-2

Sock – Karlovic – 6-1, 6-4

Querrey – Bogomolov – 6-4, 7-6

Gonzalez A. – Baghdatis – 4-6, 6-2, 6-1

Russell – Gimeno-Traver – 6-3, 7-6

Young – Harrison – 6-0, 6-1

Becker – Ramirez Hidalgo – 6-1, 1-6, 6-3

Hewitt (7) – Polansky – 6-4, 3-6, 6-4

Johnson – Kudla – 6-3, 7-6

Lopez (5) – Ginepri – 7-5, 6-2

A kiemelt kép forrása: sportnews.com.au