WTA: Stephens és Knapp se élte túl az első kört Bogotában

Az elmúlt két napban az első forduló jó részét bonyolították le a bogotai WTA tornán, ahol máris elkezdődött a kiemeltek gyors búcsúja.

doque marino2

Duque-Marino meglepő könnyedséggel ejtette ki Stephens-t
Kép forrása: es-la.facebook.com

Talán kezdjük a sort egy hazai játékossal, aki minden bizonnyal a torna eddig legnagyobb meglepetését okozta. A 24 éves Mariana Duque-Marino az esélytelenek nyugalmával léphetett pályára az amerikai Sloane Stephens ellen és mindösszesen 65 perc alatt 6/3 6/3 arányban legyőzte a verseny második kiemeltjét. A kolumbiai játékos így nem kis bravúrt végrehajtva bejutott a második fordulóba, ahol a szerencsés vesztesként induló Irina Khromacheva ellen próbálhatja kiharcolni a negyeddöntőbe kerülést.

Karin Knapp múlt heti monterreyi első fordulós veresége után szeretett volna javítani, most a dél-afrikai Chanelle Scheepers volt az ellenfele. Az olasz játékos azonban igen gyenge teljesítményt nyújtott, ami legjobban az első és a második szervából megnyert pontjain látszott meg, mivel az első adogatásokból 52-, még a másodikokból 33 százalékban tudott pontot nyerni. A dél-afrikai egy 1 és háromnegyed órás csatában végül 6/3 7/6-ra győzte le Knapp-ot, a folytatásban majd Alexandra Padova lesz az ellenfele.

A nagy kérdés az volt, hogy a torna ötödik kiemeltje, a francia Caroline Garcia is csatlakozik-e a kiesett kiemeltek közé, vagy ő sikeresen tudja abszolválni első fordulós mérkőzését a selejtezőből érkezett Florencia Molinero ellen. A francia lány azonban nem követte ezen a napon korábban búcsúzott társait, ellenben magabiztos játékot mutatva 6/3 6/4-re legyőzte argentin vetélytársát. A második fordulóban a montenegrói Danka Kovinic lesz az ellenfele Garciának.

A mai napra már csak egy első fordulós mérkőzés maradt hátra, ahol bemutatkozik a címvédő Jelena Jankovic. A második fordulóban a kiemeltek közül Vania King és Lourdes Domingues Lino lép pályára.

Az első forduló eredményei:

Sofia Shapatava-Dinah Pfizenmaier 6/4 2/6 6/2

Lara Arruabarrena-Maria Herazo Gonzalez 6/1 6/0

Paula Ormaechea-Patricia Mayr-Achleitner 7/5 6/1

Chanelle Scheepers-Karin Knapp 6/3 7/6(4)

Alexandra Padova-Kristina Mladenovic 6/1 4/6 6/2

Yuliana Lizarazo-Sachia Vickery 7/5 6/4

Lourdes Dominguez Lino-Teliana Perreira 6/2 6/4

Caroline Garcia-Florencia Molinero 6/3 6/4

Kiemelt kép forrása: wtatennis.com