Casablanca: Paire győzelemmel tért vissza, taroltak a fiatal spanyolok

Benoit Paire két hónap kihagyás után ragadott ismét ütőt és három játszmában sikerült kiharcolnia a továbbjutást. A második ATP tornáján szereplő Carballes Baena második győzelmét szerezte meg a touron az ötödik kiemelt Sousa búcsúztatásával.

A harmadik kiemelt francia, Benoit Paire térdsérülés miatt az Australian Open óta először szerepelt tétmérkőzésen. Visszatérése jól sikerült, hiszen 13 ászt ütve és hétből három breaklabdát értékesítve 6-4, 5-7, 6-4-es győzelmet aratott a 2007-es döntős Montanes felett. Paire zsinórban harmadszor jutott be a torna negyeddöntőjébe, első elődöntőbe jutását pedig egy másik spanyol, Gillermo Garcia-Lopez ellen harcolhatja ki, akit idén már egyszer legyőzött Chennai-ban. Garcia-Lopez is jól szokott szerepelni Casablancában, az utóbbi négy évben három alkalommal is a legjobb nyolc között volt, idén pedig nyolcadik kiemeltként győzte le Carlos Berlocq-ot – 6-2, 7-5.

Carballes Baena pályafutása második ATP tornáján bejutott a negyeddöntőbe Forrás: ubitennis.com

Carballes Baena pályafutása második ATP tornáján szerepelve bejutott a negyeddöntőbe
Forrás: ubitennis.com

Két másik spanyol is kiharcolta ma a továbbjutást, 2013 legtöbbet fejlődő játékosa, Pablo Carreno Busta a kazah Nedovyesov ellen nyert szetthátrányból fordítva, ezzel a szezonban először sikerült egynél több meccset nyernie egy adott tornán. Roberto Carballes Baena pályafutása második ATP tornáján szerepel és a játéknap meglepetését szolgáltatta azzal, hogy az ötödik kiemelt Joao Sousát legyőzve bejutott a negyeddöntőbe. A három órán és 13 percen át tartó maratoni találkozón a portugál került szettelőnybe, de a fiatal Carballes Baena meg tudta fordítani az állást – 6-7, 7-6, 6-2. A spanyol következő ellenfele a szerencsés vesztes  Kuznetsov lesz, aki Monfils helyére beugorva 6-2, 3-1-re vezetett Jiry Vesely ellen, mikor a fiatal cseh betegségre hivatkozva feladta a mérkőzést.

A játéknap utolsó mérkőzését a változatosság kedvéért két spanyol játszotta, Granollers 6-3, 7-6-ra nyert Ramos ellen.

Eredmények:

Carballes Baena – Sousa (5) – 6-7, 7-6, 6-2

Kuznaetsov – Vesely – 6-2, 3-1 – feladta

Garcia-Lopez (8)- Berlocq – 6-2, 7-5

Paire (3) – Montanes – 6-4, 5-7, 6-4

Carreno Busta – Nedovyesov – 3-6, 6-1, 7-6

Granollers (4) – Ramos – 6-3, 7-6

A kiemelt kép forrása: sports.fr