ATP: Felemás spanyol nap Houstonban

Tegnap további második fordulós mérkőzéseket bonyolítottak le Houstonban, ahol a spanyoloké volt a főszerep, de ez igen csak felemásra sikerült.

Ez a játéknap sem maradt óriási meglepetés nélkül, mivel John Isner búcsúja után a spanyol Tommy Robredo-nak sem hozott túl sok szerencsét a második forduló Houstonban. A legyőzője ezen a napon a kolumbiai Santiago Giraldo volt, aki 80 perc után meglepően sima 6/3 6/4-el küldte haza a mostanában remek formában játszó spanyol játékost.

almagro

Almagro győzelemmel kezdett Houstonban
Kép forrása: atpworldtour.com

Nicolas Almagro, aki ebben az évben sérülése után még nem mutatta a legjobb formáját, most az amerikai Michael Russell ellen kezdte meg szereplését Houstonban. Az amerikainak a tornán már a második mérkőzése volt spanyol játékos ellen, mivel az előző körben Daniel Gimeno-Traver ellen nyert két játszmában. A 35 éves teniszezőnek azonban nem sikerült a második spanyolt is legyőznie, hiszen Almagro nem adott túl sok esélyt neki. A jelenleg 20. murciai teniszező stabilan játszva 6/2 6/3-ra győzte le Russelt és készülhet egy újabb amerikai, Jack Sock ellen a legjobb nyolc között.

verdasco

Verdasco döntő játszmában jutott be a negyeddöntőbe
Kép forrása: atpworldtour.com

A játéknap folyamán még két spanyol teniszező lépett pályára. Egyikük, a szebb napokat is látó Fernando Verdasco az amerikai Steve Johnson ellen döntő játszmában harcolta ki a továbbjutást. Feliciano Lopez-nek ezzel szemben nem lehettet túlságosan boldog Alejandro Gonzalez elleni mérkőzése után. A toldeoi születésű teniszező ugyanis megsérült és a második játszma közepén fel kellett adnia a találkozót.

A mai napon egyébként még továbbjutott nagy meglepetésre az amerikai Donald Young, aki egy két és negyed órás mérkőzésen harcolta ki a nyolcba kerülést az argentin Juan Monaco ellen. Ma a negyeddöntőkkel folytatódnak a küzdelmek, ahol mindenképp érdekes mérkőzés Dustin Brown és Sam Querrey összecsapása.

A második forduló eredményei:

Nicolas Almagro-Michael Russell 6/2 6/3

Jack Sock-Benjamin Becker 6/4 6/3

Donald Young-Juan Monaco 6/7(7) 6/4 6/3

Fernando Verdasco-Steve Johnson 6/0 4/6 6/3

Alejandro Gonzalez-Feliciano Lopez 6/3 2/0-nál Lopez feladta

Kiemelt kép forrása: ubitennis.com