Radwanska nem mindennapi győzelmet aratott Katowicében

2014. április 11.
by andF

Agnieszka Radwanska két sima játszmában jutott be a Katowicében zajló WTA torna elődöntőjébe Meusburger ellen, a találkozó ennek ellenére korántsem nevezhető mindennapinak – a két fő pálya helyére ugyanis egy 90 fokban elfordított új játékteret varázsoltak a szervezők. Bogotában is továbbjutott az első kiemelt, Jelena Jankovic 6-4, 6-4-re nyert Arruabarena ellen.

Cornet a második szettben mutatott rövidzárlat ellenére bejutott a négy közé Forrás: livetennis.com

Cornet a második szettben mutatott rövidzárlat ellenére bejutott a négy közé
Forrás: livetennis.com

Eseménydúsan kezdődött a hazai közönség előtt teniszező Radwanska negyeddöntős mérkőzése: a lengyel játékos 2-0-ás előnyt alakított ki az első játszmában, amit rögtön le is dolgozott Meusburger, de egy breakváltást követően a következő kilenc játékból nyolcat az első kiemelt tudott megnyerni. Radwanska ezáltal 6-4, 5-0-ás előnyre tett szert, és bár a mérkőzés kiszerválásánál gondjai akadtak, a következő játékban ismét el tudta venni ellenfele adogatását, kialakítva ezzel a 6-4, 6-1-es végeredményt. “A pálya kicsit más volt, mint az előző két mérkőzésemen” – mondta Radwanska a meccs után. “Egy kis időbe tellett, mire megszoktam, de a legfontosabb, hogy sikerült továbbjutnom”.

Nem véletlenül érezte másnak a pályát Radwanska, hiszen a szervezők az este folyamán a rendelkezésre álló két fő pályát felszedték, és egy 90 fokban elfordított játékteret alakítottak ki a további mérkőzésekre. Az alábbi time lapse videón az olvasók is megnézhetik, hogyan zajlottak a munkálatok (a felvétel Katowice City Hall tulajdona): https://www.youtube.com/watch?v=vO7nLyVxaI0

Radwanska elődöntőbeli ellenfele a negyedik kiemelt Cornet lesz, aki az első játszma 6-2-es megnyerése után 29 perc alatt semmire bukta el a másodikat Koukalova ellen, aki nemrégiben még Zakopalova volt. A döntő játszmára aztán ismét összeszedte magát a Hopman Kupa győztes Cornet és kialakította a 6-2, 0-6, 6-2-es végeredményt.

Az alsó ágon a fiatal olasz Girogi és Suarez Navarro jutott be a négy közé.

Bogotában mind a négy negyeddöntő két játszmában dőlt el, továbbjutott Jelena Jankovic, kiesett viszont a nyolcadik kiemelt Dominguez Lino. Az elődöntőben Jankovic – Scheepers és Garcia – King összecsapásokat rendeznek.

Eredmények:

Katowice:

Radwanska (1) – Meusburger (6) – 6-4, 6-1

Cornet (4) – Koukalova (5) – 6-2, 0-6, 6-2

Suarez Navarro (3) – Rybarikova (7) – 6-2, 6-3

Girogi – Peer – 6-1, 6-4

Bogota:

Scheepers – Dominguez Lino (8) – 6-2, 6-1

King (6) – Duque-Marino – 7-6, 7-5

Garcia (5) – Oprandi – 6-1, 7-5

Jankovic (1) – Arruabarrena – 6-4, 6-4

A kiemelt kép forrása: livetennis.com