Spanyol házidöntő lesz Casablancában

Marcel Granollers jóvoltából két spanyol játékos feszül majd egymásnak holnap a casablancai döntőben. A világranglista 36. helyezettje 6-1, 6-4-re nyert a fiatal argentin Delbonis ellen, a másik elődöntőben  két spanyol játékos  küzdelmét a rutinosabb fél nyerte.

Garcia Lopez vélhetően a döntőben sem ismer majd tréfát Forrás: tennis.com

Garcia Lopez vélhetően a döntőben sem ismer majd tréfát
Forrás: tennis.com

A negyedik kiemelt Granollers 75 perc leforgása alatt tudta legyőzni ellenfelét, hét breaklehetőségéből ötöt is értékesítve. Egyedül Granollersen múlott a spanyol házi döntő, hiszen a másik elődöntőt két honfitársa játszotta. A nyolcadik kiemelt Garcia-Lopez ellenfele az a Carballes Baena volt, aki a versenyt megelőzően még egyetlen ATP szintű meccset sem nyert. Pályafutása második ATP tornáján egészen az elődöntőig sikerült menetelnie a fiatal játékosnak, ám ott érvényesült Garcia-Lopez rutinja. A mérkőzés így is szoros lett, Carballes Baena meg tudta nyerni a rövidítésbe torkolló második játszmát, a végeredmény azonban 6-2, 6-7, 6-4 lett Garcia-Lopez javára.

A 28 éves Granollers pályafutása ötödik tornagyőzelmét szeretné bezsebelni, amely a negyedik lenne salak borításon. A két játékos egymás ellen eddig csak egy alkalommal játszott, ráadásul épp itt, Casablancában – a négy évvel ezelőtti meccset Garcia-Lopez nyerte. A 30 éves Garcia-Lopez tavaly két tornán is bejutott a döntőbe, Bukaresten Rosoltól, Szentpéterváron pedig Gulbistól kapott ki. A tornagyőzelem legutóbb 2010-ben jött össze neki, akkor Bangkokban emelte magasba a trófeát.

Eredmények:

Granollers (4) – Delbonis (6) – 6-1, 6-4

Garcia-Lopez (8) – Carballes Baena – 6-2, 6-7, 6-4

A kiemelt kép forrása: atpworldtour.com