ATP: Guillermo Garcia-Lopez nyerte a spanyol házi döntőt Casablancában

A mai napon a végéhez ért a casablancai ATP 250-es tenisztorna, ahol már csak az a kérdés maradt megválaszolatlan, hogy Marcel Granollers vagy Guillermo Garcia-Lopez emelheti fel a győztesnek járó serleget.

A két spanyol játékosról mindenképpen tudni kell, hogy egyikük sem mostanában szerezte meg utolsó tornagyőzelmét. Marcel Granollers ugyan már tíz győzelemmel rendelkezik, azonban az utolsó a kitzbüheli verseny volt, amin diadalmaskodni tudott tavaly augusztus elején. Garcia-Lopez jelenleg két ATP sikerrel rendelkezik, ráadásul 2010 Bangkok óta nem sikerült neki tornát nyernie.

A kettejük egymás elleni párharcában érdekességnek számít, hogy a két teniszező egyetlen mérkőzésüket éppen a marokkói városban vívták még a 2010-ben. Akkoriban még a 26 éves Garcia-Lopez állt jobban a ranglistán, aki a 40. volt a négy évvel ezelőtti versenyt megelőzően, a 23 éves Granollers pedig csak a 83. helyet foglalta el a ranglistán. Azt a bizonyos mérkőzés a legjobb 16 között vívták, amit az idősebb spanyol teniszező 6/3 6/2 arányban meg tudott nyerni.

garcialopez

Guillermo Garcia-Lopez pályafutása harmadik tornagyőzelmét szerezte meg
Kép forrása: atpworldtour.com

A spanyol házi döntőn nem halogatta a két játékos az izgalmakat, az első játszmában máris szoros végjátékot láthatott a marokkói közönség. A két fél 1-1 rék után elment egészen 5-5-ig, ahol a végén Granollers maradt a higgadtabb és 7/5-el vezetéshez jutott. A második játszmában viszont az idősebb spanyol elkezdett feljavulni, amit főképp az első adogatásainál lehetett észrevenni, mivel első szervája mögött 90 %-ban hozta a pontokat és a második adogatás mögötti 50 %-os kihasználtság sem bizonyult rossznak. Garcia-Lopez ugyan egyszer így is elbukta a szerváját a játszmában, azonban kétszer elnyerte Granollers-ét és 6/4-el kiharcolta a mindent eldöntő harmadik szettet. A mindent eldöntő periódusban pedig Granollers játéka kezdett egyre jobban szétesni, Garcia-Lopez pedig továbbra is rendkívül stabil maradt. Ennek köszönhetően a 30 éves spanyol játékos megnyerte 6/3-ra a szettet és életében először lett Casablanca bajnoka.

Guillermo Garcia-Lopez-nek tehát 2010 után összejött a várva várt újabb tornagyőzelem. Ez egyébként a már említett négy évvel ezelőtti Bangkoki és a 2009-es kitzbüheli siker után a harmadik volt pályafutása során. A döntő után egyik játékosnak sem lesz pihenője, mivel mind a ketten részt vesznek a Monte Carlo-i ATP 1000-es mesterversenyen. A jövő héten kezdődő tornán Garcia-Lopez a monacói Benjamin Ballaret, Granollers pedig a bolgár Grigor Dimitrov ellen kezdi meg szereplését.

A döntő végeredménye:

Guillermo Garcia-Lopez(8)-Marcel Granollers(4) 5/7 6/4 6/3

Kiemelt kép forrása: sports.yahoo.com