WTA: Cornet óriási csatában lett Katowice bajnoka

2014. április 14.
by Airon

Katowicében egy fantasztikus hét után a döntőt rendezték meg vasárnap, ahol a francia Alize Cornet és az olasz Camila Giorgi között dőlt el a bajnoki cím.

Az elődöntőben mind a két játékos nagy győzelmet aratott, mivel Cornet szett hátrányból fordítva győzte le Agnieszka Radwanskát, Giorgi pedig Carla Suarez Navarro-t győzte le. A francia lány eddig pályafutása során három WTA tornát nyert, még az olasz játékos pályafutása első döntőjére készült.

Egymás elleni párharcukat tekintve egyetlen mérkőzésre tekinthetünk vissza. A két játékos az idei Australian Open második fordulójában csapott össze, ahol Cornet döntő játszmában múlta felül Giorgit.

cornet2

Cornet óriási csatában győzte le Giorgit
Kép forrása: tennisworldusa.org

A lengyel közönség már az első labdamenettől kezdve kiélezett csatát láthatott, ahol az első játszmát csak a rövidítés tudta eldönteni. A Tiebreak-ban a francia maradt higgadtabb, 7-3-ra behúzta a rövidítést és 7/6-al vezetéshez jutott. a második játszma elején úgy tűnt hamar eldőlhet a találkozó, mivel Cornet 3-0-s előnybe került, ráadásul dupla brékelőny tudatában. A dupla előny ugyan azonnal elszállt, azonban a 21 éves franciának 5-4-ig sikerült egyet megőriznie és a tornagyőzelemért adogathatott. A folytatásról azonban Giorgi gondoskodott, mivel előbb kiegyenlített, majd 7/5-el kiharcolta a döntő játszmát. Elképesztő izgalmaknak lehettek szemtanúi a lengyel közönség. A záró szakaszt Cornet kezdte jobban, aki elhúzott ismét 3-0-ra, azonban 4-4-nél ismét kezdődhetett minden előröl. A következő két game után 5-5-re alakult az állás, ahol viszont a francia játékos ismét brékelni tudott és 6-5-nél másodszor adogathatott a mérkőzésért. Itt már nem remegett meg és lezárta 7/5-el a finálét. Cornet tehát egy elképesztő izgalmakat hozó fináléban múlta felül 7/6 5/7 7/5 arányban Giorgit.

Alize Cornet pályafutása negyedik tornagyőzelmét szerezte meg Katowicében, amivel a 21. helyre jön fel a világranglistán. Camila Giorgi az elveszített döntő ellenére sem lehet csalódott, mivel 15 pozíciót javítva már az 54.helyet foglalja el a ranglistán.

A döntő eredménye:

Alize Cornet(4)-Camila Giorgi 7/6(3) 5/7 7/5

Kiemelt kép forrása: espn.go.com