WTA Beharangózó: Stuttgart, Marrakech

2014. április 21.
by Airon

Ezen a héten két tornát rendeznek a WTA Tour küzdelmein belül, ahol most Stuttgartba, illetve Marrakech-be látogathatunk el.

Stuttgart

Kategória: WTA Tour

Díjazás: 710,000 $

Címvédő: Maria Sharapova

sharapova2

Vajon sikerül-e Sharapovának ismét elhódítania a trófeát Stuttgartban?
Kép forrása: globaltimes.cn

A német városban 2009 óta rendezik meg ötödik alkalommal ezt a tornát. Tavaly egy rendkívül erős és színvonalas versenyen végül az orosz Maria Sharapova diadalmaskodott a kínai Na Li-t felülmúlva a fináléban. Idén a címvédő csak hatodik kiemeltként indul, ahol egy igen nehéz úton kéne újra győznie. Már csak azért is, mivel Lucie Safarova elleni első fordulós mérkőzése nem ígérkezik könnyű feladatnak, ráadásul a negyeddöntőben Agnieszka Radwanskával nézhetne farkasszemet. Rajtuk kívül még pár Top 10-ben lévő játékos is részt vesz a németországi versenyen. Többek között Simona Halep, Petra Kvitova és Angelique Kerber nevét is megemlíthetjük ezen a tornán. Úgy tűnik idén sem lesz egyszerű megtippelni a végső győztes nevét.

 

Marrakech

Kategória: WTA Tour

Díjazás: 250,000 $

Címvédő: Francesca Schiavone

schiavone

Schiavone tavaly simán nyert, na de ez idén is így lesz?
Kép forrása: sportsillustrated.cnn.con

Stuttgarthoz hasonlóan ezt a versenyt is 2009 óta kerül megrendezésre, ahol idén az olasz Francesca Schiavone készül megvédeni a címét. Tavaly a korábbi Roland Garros győztes a spanyol Lourdes Dominguez Lino-t győzte le egy nagyon egyoldalú fináléban. A címvédés kérdése azonban idén megjósolhatatlan több szempontból is. Egyrészt az olasz teniszező a 2014-es szezonban közel se játszik jó formában, bár tegyük hozzá salakon bárkit-bármikor képes lehet legyőzni. A másik, hogy egy kisebb versenyen nem könnyen megtippelhető a 32 névből ki viheti a végén haza a trófeát. A győzelemre idén mindenképpen esélyes lehet a szlovákok kiváló játékosa Daniela Hantuchova, vagy akár Elina Svitolina és Yvonne Meusburger győzelme sem kizárt a marrakech-i versenyen.

Kiemelt kép forrása: cdm.de