Robredo és Gulbis is győzelemmel mutatkozott be Barcelonában

A héten elkezdődött egy újabb salakpályás torna, aminek a helyszíne ezúttal Barcelona. A második fordulóban már több nagyobb név megkezdte szereplését.

ramos

Ramos két játszmában jutott a második fordulóba, ahol Nadal vár rá
Kép forrása: es.eurosport.yahoo.com

Mielőtt rátérnénk a legjobb 32 küzdelmeire, tekintsük át kicsit részletesebben az első forduló legérdekesebb történéseit. Az első körben a spanyol közönség több izgalmas döntő játszmáig elhúzódó mérkőzést is megtekinthetett. Máris két nagyobb név számára ért hamar véget a barcelonai verseny, mivel Radek Stepanek és Nikolay Davydenko sem hagyta el győztesen a pályát első mérkőzése után. A cseh játékost a selejtezőben Fucsovics Marcit is búcsúztató Dominic Thiem, még a korábbi ranglista harmadikot a hazai Albert Ramos győzte le. A hazaiak talán a rettentően tehetséges Pablo Carreno Bustától jobb teljesítményre számítottak, azonban a 22 éves teniszező első meccsén vereséget szenvedett a selejtezőből felkerült Andrey Kuznetsov-tól. Ezen kívül még két meccset érdemes kiemelni. A szabadkártyás Facundo Arguello igen csak megnehezítette Ivan Dodig dolgát, aki csak döntő játszmában jutott tovább. A másik érdekes mérkőzés pedig Jurgen Melzer és Mikhail Kukushkin között zajlott, amit a korábbi Roland Garros elődöntős osztrák három játszmában nyert meg egy majdnem két és fél órás küzdelemben.

Most azonban térjünk rá a második fordulóra, ahol több igen érdekes mérkőzést rendeztek, pályára lépett Kei Nishikori, Tommy Robredo és Ernests Gulbis is.

nishikori2

Nishikori-nak meg kellett szenvednie a továbbjutásért
Kép forrása: gettyimages.com

A tegnapi napon legmagasabb kiemeltként pályára lépő Kei Nishikori a spanyol Roberto Bautista Agut ellen kezdte meg szereplését. A mérkőzést a japán teniszező ugyan könnyen indította, azonban a végére némileg meg kellett szenvednie a továbbjutásért. Nishikori végül döntő játszmára kényszerült, amit viszont sikeresen megoldott és továbbjutott a harmadik fordulóba. A 24 éves teniszező majd Andrey Golubev ellen folytatja a küzdelmeket.

A hazai közönség előtt pályára lépő Tommy Robredo-nak az ausztrál Marinko Matosevic ellen kellett farkasszemet néznie. A 31 éves spanyol teniszező, aki az utóbbi időben remek formában teniszezik, most sem okozott csalódást második fordulós mérkőzésén. Robredo-nak sikerült viszonylag könnyű rajtot vennie hazai tornáján, ahol 82 percre volt szüksége, hogy csütörtökön már a negyeddöntőbe kerülésért küzdjön.

A lettek kiválósága, Ernests Gulbis is megkezdte barcelonai szereplését, aki a spanyol Daniel Gimeno-Traver ellen szeretett volna továbbjutni. Gulbis mióta teljesen felépült korábbi sérüléséből egyre jobb formában teniszezik, amit ez a mérkőzés is bizonyított. A torna kilencedik kiemeltjének ugyan két szorosabb játszmára volt szüksége a továbbjutásra ( 7/5 7/6 ), azonban összességében jó teljesítményt nyújtott.

A holnapi napon már a legnagyobb nevek is bemutatkoznak Bercelonában. Pályára lép Rafael Nadal és David Ferrer is, valamint több igen érdekesnek tűnő mérkőzést is megrendeznek.

Az első forduló fontosabb eredményei:

Albert Ramos-Nikolay Davydenko 6/4 6/4

Ivan Dodig-Facundo Arguello 6/3 6/7(5) 6/2

Martin Klizan-Somdev Devvarman 6/2 6/4

Dominic Thiem-Radek Stepanek 6/4 6/4

Jurgen Melzer-Mikhail Kukushkin 7/6(5) 3/6 6/3

Andrey Kuznetsov-Pablo Carreno Busta 2/6 6/1 6/2

Albert Montanes-Marc Lopez 7/6(4) 6/2

A második forduló eredményei:

Dominic Thiem-Marcel Granollers 3/6 6/3 6/2

Philipp Kohlschreiber-Eduard Roger-Vasselin 7/6(4) 6/2

Tommy Robredo-Marinko Matosevic 6/3 6/4

Andrey Golubev-Benoit Paire 6/4 5/1-nél Paire feladta

Kei Nishikori-Roberto Bautista Agut 6/1 4/6 6/3

Ernests Gulbis-Daniel Gimeno-Traver 7/5 7/6(1)

Inigo Cervantes-Dmitry Tursunov 5/7 6/0 6/3

Kiemelt kép forrása: lavanguardia.com