Seppi már az első fordulóban búcsúzott Bukaresttől

2014. április 23.
by Airon

Hétfőn megkezdődtek a bukaresti ATP torna küzdelmei, ahol a közönség máris szemtanúja lehetett az első meglepetésnek.

Na de lássuk mi is volt ez a bizonyos meglepetés az első fordulóban. Az olasz Andreas Seppi-nek a torna előtt jó esélye volt arra, hogy sokáig meneteljen a román fővárosban megrendezett tornán, azonban szereplése némileg csalódásra adhatott okot szurkolóinak. A 30 éves játékos ugyanis nem bírt az argentin Carlos Berlocq-al, aki 6/0 2/6 7/6 arányban bizonyult jobbnak. Seppi tehát búcsúzott, a dél amerikai teniszező pedig Sergiy Stakhovsky ellen folytatja a küzdelmeket.

rosol

Rosol már ott van a negyeddöntőben Bukarestben
Kép forrása: i.scoresway.com

Az első forduló talán legjobb mérkőzése a finn Jarko Nieminen és az argentin Leonardo Mayer között zajlott. Az első két játszmán a játékosok megosztoztak egyaránt 6/3 arányban, ami után egy igen izgalmas befejezés következett. A két teniszező elment egészen 6-6-ig a döntő játszmában, vagyis a rövidítésre maradt a továbbjutás eldöntése. Ezt végül a rutinos finn játékos nyerte meg, és bejutott a második fordulóba. Nieminen-nek a cseh Lukas Rosol lesz az ellenfele a negyeddöntőbe kerülésért. Update: A mérkőzést a kora délután folyamán már lejátszották, amit a cseh játékos könnyedén megnyert.

A mai napon egy érdekesebb második fordulós mérkőzést is játszottak, ahol a francia Gilles Simon, és a hazai közönség kedvenc Victor Hanescu csapott össze. A két játékos négy izgalmas találkozót játszott egymás ellen, és az ötödik sem sikerült rosszra. A román játékos ugyan igen könnyedén nyerte az első játszmát, azonban innentől a negyedik kiemelt akarata érvényesült. Simon két 6/3-as szettel sikeresen fordított, és már ott van a negyeddöntőben, ahol a fent említett Lukas Rosol lesz az ellenfele.

Az első forduló eredményei:

Jiri Vesely-Jeremy Chardy 7/6(3) 6/0

Sergiy Stakhovsky-Patrick Ciorcila 2/6 6/2 6/1

Carlos Berlocq-Andreas Seppi 6/0 2/6 7/6(4)

Ricardas Berankis-Nikoloz Basilashvili 6/7(4) 6/3 6/4

Marius Copil-Adrian Mannarino 6/1 6/4

Paul-Henri Mathieu-Nicolas Mahut 6/3 6/1

Jarkko Nieminen-Leonardo Mayer 6/3 3/6 7/6(4)

Lukas Rosol-Filippo Volandri 6/1 7/6(6)

Victor Hanescu-Dudi Sela 6/3 6/4

Adrian Ungur-Vasek Pospisil 5/7 6/2 6/1

Denis Istomin-Thomaz Bellucci 7/6(6) 7/6(6)

Robin Haase-Matthew Ebden 6/4 6/3

A második forduló eredményei:

Lukas Rosol-Jarkko Nieminen 6/2 6/4

Gilles Simon-Victor Hanescu 2/6 6/3 6/3

Kiemelt kép forrása: sportsillustrated.cnn.com