Szabad az út Nadalnak Barcelonában

2014. április 24.
by cort

Múlt héten Ferrertől elszenvedett veresége után Nadal szeretett volna minél hamarabb visszavágni honfitársának, ám a revansra még legalább Rómáig várnia kell.

Ferrer hamar kipipálta Barcelonát Forrás: amazonaws.com

Ferrer hamar kipipálta Barcelonát
Forrás: amazonaws.com

Lassan elfogynak a komoly kihívói a címvédő Rafael Nadalnak. Előbb Davydenko (akinek továbbra is pozitív a mérlege a spanyollal szemben), majd pedig Ferrer és Dolgopolov is a kiesés sorsára jutott. A világelsőt Monte-Carloban megverő Ferrer a nem éppen acélos Teymuraz Gabashvili ellen lépett pályára, és kapott ki 6-4 6-2 arányban. Az orosz játékos ezzel visszavágott a Miamiban elszenvedett vereségért, és a következő fordulóban egy szabadkártyás spanyol ellen játszik. Egy másik spanyol, Albert Montanes is gyorsan Nadal segítségére sietett, és eltakarította az útból Alexandr Dolgopolovot. Mint ismeretes az ukrán Indian Wells-ben bizonyult jobbnak a világelsőnél. De térjünk vissza Nadalhoz, aki Albert Ramos ellen kezdte meg a barcelonai szereplését. A mérkőzés meglepően szorosa sikeredett, Nadal az első szettben break hátrányból volt kénytelen fordítani, a végeredmény 7-6 6-4 lett.

A további mérkőzéseken továbbjutott a spanyol Almagro és Verdasco, valamint Cilic, és a selejtezőben Fucsovics Mártont verő Dominic Thiem is. A kiesők között találjuk az idei évben rendkívül gyengén muzsikáló Janowicz-ot, és a sérülés miatt a mérkőzését feladni kényszerülő Fogninit.

Eredmények:
(11) F Verdasco – K De Schepper 64 63
(12) M Cilic – A Kuznetsov 61 76(2)
(6) N Almagro – M Klizan 75 76(4)
(1) R Nadal – A Ramos 76(2) 64
T Gabashvili – (2) D Ferrer 64 62
S Giraldo – (3) F Fognini 60 40
I Dodig – (13) F Lopez 61 64
J Melzer – (7) J Janowicz 64 76(1)
A Montanes – (8) A Dolgopolov 76(5) 63

Kiemelt kép forrása: sports.yahoo.com