WTA: Új győztest avatnak Marrakech-ben

A héten a férfi tornák, és a stuttgarti Premier torna miatt nem esett említés a Marokkóban megrendezésre kerülő WTA Intenational tenisztornáról.

A torna elején mindjárt óriási meglepetéseket láthatott a közönség. Kiesett a második helyen kiemelt ukrán Svitolina, a címvédő (és idén rendkívül gyengén muzsikáló) Schiavone, és a negyedik helyen rangsorolt Jovanovski is. A második körig húzta a tavalyi döntős Dominguez Lino, védelmére legyen mondva, hogy számára a végállomást az első helyen kiemelt Hantuchova jelentette. A szerény mezőnyt felvonultató torna elődöntőibe Oprandi, Hantuchova, valamint a két spanyol Torro-Flor, és Muguruza jutottak.

Nem sikerült a döntőbe jutás Hantuchovának  Forrás: twitter.com/tennistv

Nem sikerült a döntőbe jutás Hantuchovának
Forrás: twitter.com/tennistv

A nap első elődöntőjét Hantuchova és Oprandi játszották. Mindkét játékos számára áttörés lehetett a győzelem. A szlovák játékos salakpályán eddig elődöntőbe négyszer került, de a döntőbe jutás sosem sikerült, míg Oprandi élete első WTA döntőjét játszhatta volna vasárnap. Az első játszmát Hantuchova kezdte, és mindjárt el is vesztette az adogatását, amit 2-3 után tudott visszanyerni, de utána a lehető legrosszabbkor 5-5 után ismét lebreakelte a svájci, aki 7-5 arányban be is húzta a szettet. A másodikban már jobban összpontosított a torna első kiemeltje, és 3-2 után elnyerte ellenfele adogatását, amivel nyerte is a játszmát 6-3-ra. A döntő szettben az volt a kérdés, hogy jót tett-e Hantuchovának az előző fordulóban ajándékba kapott pihenés (ellenfele sérülés miatt nem állt ki), de hiába a több pihenőidő, a harmadik játszmában is a svájcinak sikerült a break, és nyert 6-3-ra.

Nem meglepő módon két spanyol képviselte magát a másik elődöntőben. Torro-Flor és Muguruza eddig kétszer futottak össze egymással, és megosztoztak a győzelmeken. A két huszonéves spanyol közül Torro-Flor kezdett jobban, és megalázó 6-0-ás első szettet produkált, de a másodikban már jobban kezdett az ötödik helyen kiemelt honfitárs, és 3-0-ás előnyre tett szert. Az előny viszont nem tartott sokáig. Az élete első WTA tornadöntőjére hajtó Torro-Flor visszabreakelt, majd ismét elvette Muguruza adogatását, és ezzel a lendülettel meg is nyerte a játszmát, és a mérkőzést is.

Eredmények:

R. Oprandi (svájci) – D. Hantuchova (szlovák, 1.) 7-5 3-6 6-3
M. Torro-Flo (spanyol) – G. Muguruza (spanyol, 5.) 6-0 6-3

Kiemelt kép forrása: www.zimbio.com