WTA: kialakultak a negyeddöntők Oeirasban

Kialakult a legjobb nyolc mezőnye a Portugal Openen, ahol a legérdekesebbnek ígérkező mérkőzést a második kiemelt Bouchard és Kuznetsova játssza majd. Elena Vesnina mérkőzéslabdát hárítva jutott tovább egy maratoni mérkőzésen.

Vesnina maratoni hosszúságú meccsen van túl Forrás: 10sballs.com Forrás:

Vesnina maratoni hosszúságú meccsen van túl
Forrás: 10sballs.com

A centerpályán a kanadai Bouchard lépett elsőként pályára, aki az első játszmában 2-4-es hátrányt volt kénytelen ledolgozni Shvedova ellen, melyet öt játék megnyerésével sikerült végrehajtania, így az első játszma megnyerése mellett a másodikban is előnyre tudott szert tenni – a végeredmény végül 6-4, 6-2 lett.  Bouchard ellenfele az elődöntőbe jutásért Svetlana Kuznetsova lesz, aki szetthátrányból fordítva tudta legyőzni a múlt héten első tornagyőzelmét megszerző Torro-Flort (5-7, 6-4, 6-1). A fiatal kanadai és a tapasztalt orosz teniszező először találkozik majd a WTA touron.

A játéknap legizgalmasabb mérkőzését az egyes pályán játszották, ahol a nyolcadik kiemelt Elena Vesnina egy három órán és egy percen keresztül tartó mérkőzést tudott megnyerni a szerb Jovanovski ellen (5-7, 7-5, 7-6.). Az első játszma megnyerése után Jovanovski a másodikban 5-3-ra vezetett, sőt, 5-4-nél még mérkőzéslabdája is volt, de az orosz teniszező nem adta fel és egymás után hat játékot megnyerve végül kiharcolta a továbbjutást. Vesnina ellenfele a négy közé jutásért a negyedik kiemelt Vinci lesz, aki simán, 53 perc alatt győzte le a belga Wickmayert.

Nem kellett sokkal több idő a továbbjutáshoz az első kiemelt Suarez Navarrónak sem, 57 perc alatt biciklit adott a cseh Zahlahova-Strycovának. Bacsinszky Tímea Sam Stosur búcsúztatása után hozta a kötelezőt és kiejtette a szabad kártyás tunéziai Jabeurt. Polona Hercog három játszmában búcsúztatta a hatodik kiemelt Safarovát.

Eredmények:

Vinci – Wickmayer – 6-0, 6-2

Bacsinszky – Jabeur – 7-5, 6-0

Bouchard – Shvedova – 6-4, 6-2

Kuznetsova – Torro-Flor – 5-7, 6-4, 6-1

Vesnina – Jovanovski – 5-7, 7-5, 7-6

Suarez Navarro – Zahlahova-Strycova – 6-0, 6-0

Begu – Kanepi – 6-4, 7-5

Hercog – Safarova – 6-3, 4-6, 6-2

A kiemelt kép forrása: wtatennis.com