Kiesett Youzhny, meglepetésre Struff már negyeddöntős Münchenben

Tegnap már a második forduló kezdődött meg a müncheni ATP 250-es tornán, ahol a német közönség több meglepetést is láthatott.

klizan

Klizan óriási csatában múlta felül Youzhny-t
Kép forrása: gettyimages.com

Kezdjük a sort a második forduló eddigi legnagyobb mérkőzésével, amit a szlovák Martin Klizan és az orosz Mikhail Youzhny között bonyolítottak le a német fővárosban. Bár az előbbi játékos a selejtezőből jött, ellenfele pedig a harmadik kiemeltként vágott neki a találkozónak, mégis kiélezett harcra lehetett számítani a két játékos között. Az első két játszmán megosztoztak, miután Youzhny elvitte rövidítésben az elsőt, majd Klizan 6/2-vel kiegyenlített. A felek a döntő játszmában is gondoskodtak az izgalmakról, aminek a végén következhetett a találkozó második Tiebreak-ja. Ezt a nagyon fontos szakaszt a szlovák bírta jobban idegekkel, aki esélyesebb vetélytársa legyőzésével már negyeddöntős és Istomin ellen próbálhatja kiharcolni az elődöntőbe jutást.

Nem mehetünk el szó nélkül a hazai közönség előtt játszó Jan-Lennard Struff játéka mellett. A selejtezőből érkezett teniszező, aki csak 96. a világranglistán tegnap Feliciano Lopezt-t győzte le, ma pedig az ukrán Sergiy Stakhovsky sem bírt vele. Ami a német Müncheni játékának az érdekessége, hogy még nem sikerült elvenni tőle szettet ezen a tornán. Ukrán ellenfelét ugyanis 6/3 6/3-al küldte haza, ami igen meglepő eredménynek tűnhet. A két játékos között leginkább a brék labdák mögötti kihasználtság volt a döntő tényező. A hazai teniszező amellett, hogy háromszor elvette ellenfele adogatását, hatból-hatszor megakadályozta ennek az ellenkezőjét. Azt lehet mondani ez igen csak parádés teljesítmény eddig Struff-tól.

A játéknap harmadik mérkőzésén is sok izgalmat figyelhetett meg a német közönség, mivel Denis Istomin és Marinko Matosevic találkozóján is csak a döntő játszma hozott döntést. Az idegek harcát végül egy majdnem két és negyed órás csatában Istomin bírta jobban és már készülhet a negyeddöntős küzdelmekre

A mai napon már a hazai közönség kedvence, Tommy Haas is játszik majd. A további találkozókból pedig a Fabio Fognini-Dustin Brown és a Federico Delbonis-Thomaz Bellucci összecsapások ígérkeznek igen érdekesnek.

A második forduló eredményei:

Jan-Lennard Struff-Sergiy Stakhovsky 6/3 6/3

Denis Istomin-Marinko Matosevic 6/7(6) 6/3 7/5

Martin Klizan-Mikhail Youzhny 6/7(5) 6/2 7/6(2)

Kiemelt kép forrása: gettyimages.com