Fognini és Klizan jutott a müncheni döntőbe

Az első kiemelt Fabio Fognini és a selejtezőből felkerülő Martin Klizan küzd majd meg a trófeáért a BMW Open holnapi döntőjében.

Martin Klizan a selejtezőből indulva jutott be a döntőbe Forrás: atpworldtour.com

Martin Klizan a selejtezőből indulva jutott be a döntőbe
Forrás: atpworldtour.com

A mai első elődöntőt Klizan játszotta a címvédő Tommy Haas ellen, és mindössze 64 perc alatt, 6-3, 6-2-re sikerült legyőznie a közelmúltban sérüléssel bajlódó veterán németet.

A másik elődöntőben is szerepelt egy német a selejtezős Jan-Lennard Struff személyében, aki győzelme esetén nem csak a hazai szurkolókat kompenzálhatta volna Haas kiesése után, de továbbjutásával két selejtezős játékos feszült volna egymásnak a döntőben. Struffnak azonban esélye sem volt a győzelem kiharcolására, Fabio Fognini alig több, mint egy óra alatt 6-3, 6-1 arányban tudott nyerni.

Fognini idei mérlege 26-8-ra módosult, pályafutása nyolcadik tornadöntőjében negyedik győzelmét szerezheti meg. Idén már szerzett egy trófeát Chilében, most pedig jó alkalom kínálkozik egy újabb tornagyőzelemre a világranglista 111. helyén álló Klizan ellen. Négy korábbi találkozójukból hármat az olasz nyert, de a legutóbbi meccsük Klizan győzelmével zárult – ez ráadásul egy tornadöntőben volt, 2012-ben Szentpéterváron, ahol Klizan pályafutása első ATP tornagyőzelmének örülhetett.

Eredmények:

Klizan – Haas (2) – 6-3, 6-2

Fognini (1) – Struff – 6-3, 6-1

A kiemelt kép forrása: performgroup.com