Haas nyerte a nap csúcsmeccsét, Struff első ATP elődöntőjére készülhet Münchenben

Tegnap a negyeddöntőket rendezték meg a müncheni ATP tornán, ahol a hazai közönség nem lehetett csalódott a nap végén.

Az első negyeddöntőben Denis Istomin és Martin Klizan csatája következett. A szlovák játékos, aki az előző körben Youzhny-t búcsúztatta, most is jól kezdett, bár csak egy szoros csatában tudott rövidítés után előnyt szerezni. Istomin-t a második játszmában nem zavarta a bukott játszma ténye és 6/1-el kiharcolta a döntő játszmát. A harmadik szettben azonban a kocka teljesen megfordult, mivel ismét Klizan kezdett el jobban teniszezni. A 24 éves játékos, aki egészen a selejtezőből verekedte el idáig magát, behúzta a záró szakaszt 6/1-re és készülhet a szombati elődöntőre.

haas

Haas nagy küzdelemben múlta felül Seppi-t
Kép forrása: gettyimages.com

A legjobb nyolcon belüli második mérkőzésnél már a német közönség is készülhetett, mivel Tommy Haas harcolt az elődöntőért. A rutinos játékos azonban közel sem számíthatott könnyű mérkőzésre az olasz Andreas Seppi ellen. Kettejük összecsapása igen pikánsnak ígérkezett. A két játékos az elejétől kiélezett harcot folytatott egymással, amit csak a döntő játszma tudott lezárni. A harmadik szettben 3-2-ig fej–fej mellett haladtak, amikor viszont Haas egy brékkel igen közel került a továbbjutáshoz. Az olasz ugyan rögtön visszanyerte elvesztett szerváját, azonban sajátját ismét nem tudta tartani, így a közönség szoríthatott Haas-nak a meccs befejezéséért. A 35 éves játékos pedig ezt a lehetőséget már nem engedte ki a kezéből és azonnal lezárta a mérkőzést.

Utánuk következett a torna első kiemeltje Fabio Fognini személyében, aki a brazil Thomas Bellucci-val csapott össze. Előzetesen ez a találkozó sem ígérkezett izgalommentesnek, azonban a mérkőzés egészen más forgatókönyvet hozott. Az olasz játékos végig irányította kettejük csatáját és mindösszesen 68 perc kellett neki a győzelemhez. Fognini magabiztos 6/2 6/2-vel tovább harcolhat a müncheni trófea elhódításáért.

struff2

Struff-ot Berankis sem tudta megállítani
Kép forrása: livetennis.com

A játéknap zárásaként egy olyan hazai fiatalember következett, aki igen szép meglepetéseket okozott eddig Münchenben. Jan-Lennard Struff, aki már Feliciano Lopezt és Sergiy Stakhovsky is könnyedén búcsúztatta, most a Jurgen Melzer-t kiejtő litván Richard Berankis-al küzdött meg. Az első játszmát Berankis nyerte, ami német ellenfele számára az első elbukott játszmát jelentette a tornán. A 24 éves játékos azonban nem ijedt meg ettől és innentől a litván se tudta őt megfékezni az elődöntő elérésében. Struff 6/3 6/4-el megfordította a mérkőzést és valóban készülhet pályafutása első ATP elődöntőjére.

A legjobb négyben tehát a közönség legnagyobb örömére két német is várhatja a folytatást. Az első elődöntőben majd Martin Klizan és Tommy Haas csap össze, majd Fabio Fognini és Jan-Lennard Struff mérkőzik meg a döntőbe kerülésért.

A negyeddöntő eredményei:

Fabio Fognini-Thomaz Bellucci 6/2 6/2

Jan-Lennard Struff-Richard Berankis 4/6 6/3 6/4

Martin Klizan-Denis Istomin 7/6(3) 1/6 6/1

Tommy Haas-Andreas Seppi 3/6 6/3 6/3

Kiemelt kép forrása: sportinglife.com