11 év után sikerült Suarez Navarro-nak WTA tornát nyerni Oeirasban

Szombaton a végéhez ért az oeriasi női tenisztorna, ahol Carla Suarez Navarro és Svetlana Kuznetsova küzdöttek meg a végső győzelemért.

A döntőt egy picit Kuznetsova várhatta nyugodtabban, mivel ő már számos tornát nyert Suarez Navarro-val ellentétben, aki pályafutása első WTA trófeájáért hajtott. Bár az orosz játékos volt ebben a tekintetben a rutinosabb, az ő önbizalmának sem tett volna rosszat ez a győzelem, mivel ő utoljára a 2010-es San Diego-i tornát tudta megnyerni.

A két játékos eddig három alkalommal játszott egymás ellen, amiből az orosz kétszer, a spanyol egyszer tudott nyerni. Legutóbb a 2013-as Australian Open harmadik fordulójában találkoztak, ahol Kuznetsova 6/2 4/6 6/3 arányban múlta felül Suarez Navarro-t.

suarez navarro

Suarez Navarro egy óriási csatában múlta felül Kuznetsovát
Kép forrása: tennis.com

A mérkőzést a spanyol kezdte jobban, aki néhol gyönyörű ütéseivel lepte meg Kuznetsovát és stabilabb játékával egy szoros játszmában felül tudott kerekedni ellenfelén. A világranglista 15. játékos az első játszmát 6/4-re nyerte meg. Azonban egyértelműen nem lehetett egy sima folytatásra számítani. Az első játszmát szép labdamenetek és kemény küzdelem jellemezte. A második játszmában sokáig fej-fej mellett haladtak a játékosok, viszont most Kuznetsova bírt változtatni addigi játékán. Az orosz egyre élesebben kezdett ütni és ez eredményhez is vezetett számára. Kuznetsova megnyerte 6/3-ra a szettet, amivel kiharcolta a döntő játszmát. A kétszeres Grand Slam bajnok a záró szakaszt is jól kezdte, mivel elég hamar break előnybe került. Az előnyét sokáig őrizte, azonban nem végig. Az orosz 4-3-ra vezetett, amikor viszont Suarez Navarro egy rettentően finom fonák elütéssel kiegyenlített és jöhetett az idegek harca innentől. A spanyol miután hozta a saját adogatását, 5-4-nél két meccslabdához jutott. Ezzel a lehetőséggel pedig azonnal élt és 6/4-el megnyerte ezt a 2 óra 10 perces finálét.

Carla Suarez Navarro-nak tehát sikerült az áttörés, mivel 11 éves profi pályafutása első WTA tornagyőzelmét aratta Oeirasban. A két játékos jövő héten sem fog pihenni, mivel a Madrid-i tornán próbálnak minél jobb eredményt elérni.

A döntő eredménye:

Carla Suarez Navarro(1)-Svetlana Kuznetsova(7) 6/4 3/6 6/4

Kiemelt kép forrása: sportinglife.com