Berdych és Berlocq döntőzik Oeirasban

Szombaton már az elődöntőket rendezték meg az Oeiras-i ATP tornán, aminek a végén a papírforma érvényesült.

Az első elődöntőben a cseh Tomas Berdych és a román Victor Hanescu küzdött meg egymás ellen. A cseh óriásnak az előző körben igen csak meg kellett izzadnia az elődöntőért, mivel Leonardo Mayer ellen szett hátrányból fordított egy szoros mérkőzésen. A román teniszező ugyan az előző fordulóban Gastao Elias ellen simán nyert, azonban önbizalmának jót tett az elődöntő, mivel utoljára tavaly Gstaad-ban jutott el ilyen magasságokba. Akik izgalmakat vártak, azoknak csalódniuk kellett ezen a mérkőzésen. A világranglista jelenleg hatodik helyezettje végig remekül játszott, négyszer is elvette ellenfele szerváját, míg ő csak egy brék labdát hárított. Berdych 6/2 6/2 arányban nyert és megküzdhet pályafutása tizedik ATP tornagyőzelméért.

berlocq

Berlocq-nak csak az első szettig volt szoros az elődöntője
Kép forrása: atpworldtour.com

A második elődöntőben következhetett egy argentin-spanyol csata. Ezúttal a résztvevők Carlos Berlocq és Daniel Gimeno-Traver voltak. Eddig mind a két játékos szép teljesítményt nyújtott, ráadásul negyeddöntős játékuk igen meggyőző volt nem kis meglepetésre. Az argentin elbírt Milos Raonic bombaszerváival, a spanyol pedig honfitársát, Marcel Granollers-t győzte le nagyon simán. A két játékos egy kiélezett játszmával nyitott, amit csak a Tiebreak tudott eldönteni. A 8-6-ra végződő rövidítésből végül Berlocq jött ki jobban és a vezetés megszerzésével közelebb került a döntőhöz. Innentől pedig eltűntek az izgalmak, mivel az argentin egyre magabiztosabban uralta a mérkőzést és egy 6/2-es játszmával harcolhat második ATP trófeájáért.

A fináléban tehát a cseh Tomas Berdych és az argentin Carlos Berlocq jutott be. A két játékos magyar idő szerint fél négykor csatázhat a végső győzelemért Oeirasban.

Az elődöntők eredményei:

Tomas Berdych-Victor Hanescu 6/2 6/2

Carlos Berlocq-Daniel Gimeno-Traver 7/6(6) 6/2

Kiemelt kép forrása: channelnewsasia.com