Klizan a kvalifikációból indulva nyert Münchenben

Délután a végéhez ért a müncheni ATP Torna, ahol Martin Klizan és Fabio Fognini küzdött meg a trófeáért.

A mérkőzés előtt a legtöbben az olaszt tartották egyértelműen esélyesnek, mivel Kliazn mindösszesen második tornagyőzelmére készült, ami valamennyire nyomaszthatta a szlovák fiút. Azonban inkább a világranglista jelenleg 111. helyezettjének győztese lett volna érdekesebb, mivel ritkán fordul elő, hogy valaki a kvalifikációból indulva nyerjen ATP tornát, amire legutóbb a 2013-as Hertogenbosch-i Nicolas Mahut győzelemnél volt példa.

A két játékos eddig négy alkalommal játszott egymás ellen. Az egymás elleni statisztika is Fognini fölényét mutatta, mivel 3-1-re vezetett. Ráadásul legutóbbi meccsüket is az olasz nyerte tavaly Valenciában kemény pályán.

Klizan-t Fognini sem tudta megllítani Kép forrása: sports.ndtv.com

Klizan-t Fognini sem tudta megllítani
Kép forrása: sports.ndtv.com

Az első játszmában is a jelenleg világranglista 15. kedve szerint történt. A szlovákon valószínűleg látszott még az idegesség, ráadásul borzasztóan gyengén szervált. A szlovák 21 szervájából mindösszesen 8 pontot tudott megnyerni, így nem volt meglepő Fognini 6/2-es vezetése. Ezután viszont egy csapásra minden megváltozott. Klizan elképesztő módon feljavult, Fognini pedig egyre gyengébben kezdett játszani. Mintha a két játékos szerepet cserélt volna és ennek köszönhetően a szlovák 6/1-el kiegyenlített. A harmadik játszmában a két játékos valamennyire adogatásaikat tudták stabilizálni, azonban a break labdák kihasználása mindent eldöntött. Ebben Klizan bizonyult jobbnak, aki három fogadóelőny hárítása mellett, kétszer is elvette ellenfele szerváját. Ezzel a szlovák egyértelművé tette, ki fogja megnyerni ezt a mérkőzést, ahol 6/2 lett a döntő játszma.

klizan2

Klizan egy elképesztő hét után emelhette magasba a müncheni trófeát.
Kép forrása: tennisnet.com

Klizan második ATP tornagyőzelmét aratta München-ben, a 2012-es szentpétervári diadal után. A 24 éves teniszező sikere elképesztőnek számít, mivel igen nagy teljesítmény a kvalifikációból tornát nyerni és ez neki sikerült. A jövő héten csak Fognini játszik. Az olasz a madridi mesterversenyen próbál jó eredményt elérni, még szlovák játékosnak jöhet a megérdemelt pihenő a fantasztikus sikere után.

A döntő eredménye:

Martin Klizan(Q)-Fabio Fognini(1) 2/6 6/1 6/2

Kiemelt kép forrása: atpworldtour.com