Elhunyt Elena Baltacha

2014. május 5.
by andF

A britek egykori első számú női teniszezője, Elena Baltacha nem bírta tovább a májrákkal való küzdelmet. Nyugodjék békében!

Elena Baltacha Forrás: tennis.com

Elena Baltacha
Forrás: tennis.com

Az egykori top50-es teniszező, Elena Baltacha 30 éves korában eltávozott az élők sorából. A britek egykori első számú női játékosa visszavonulása óta küzd a kórral, 30 éves korában gyűrte le a betegség.

A Lawn Tennis Association hivatalos honlapján jelentette be a szomorú hírt. A korábbi Fed Kupa kapitány, Iain Bates a következőképp jellemezte egykori játékosát: “egy igazi példakép, nagyszerű versenyző és csodálatos barát”.

Baltacha betegségére idén januárban derült fény, két hónappal azután, hogy abbahagyta az aktív versenyzést, és mindössze pár héttel azután,hogy házasságot kötött edzőjével, Nino Severinoval.

Baltachánál 19 éves korában diagnosztizáltak krónikus májbetegséget, ami  sajnálatos módon idáig fajult. Legjobb világranglistás helyezése a 49. volt, melyet 2010-ben ért el. Pályafutása során három alkalommal játszott harmadik fordulót Grand Slam tornán – 2002-ben Wimbledonban, 2005-ben és 2010-ben pedig az Australian Openen. A Teniszvilág teljes szerkesztősége őszinte részvétét fejezi ki a családnak, a barátoknak és a rajongóinak. Nyugodj békében, Elena!