Stanislas Wawrinka kiesett Madridban

A harmadik kiemelt Stanislas Wawrinka meglepő vereséget szenvedett a Madridban zajló ATP 1000-es torna második fordulójában a fiatal osztrák Thiem ellen.

Stanislas Wawrinka Australian Open sikere után nemrégiben megszerezte pályafutása első Masters tornagyőzelmét is, hiszen nem talált legyőzőre Monte-Carlóban. Joggal tartották számon tehát sokan a madridi ezres verseny egyik esélyeseként és Djokovic visszalépésével Nadal legfőbb kihívójaként. Wawrinka Spanyolországi szereplése azonban tiszavirág életűnek bizonyult, hiszen már a legelső mérkőzésén vereséget szenvedett.

Remekül kezdődött pedig a találkozó a svájci számára. Az első játszmában nyolc breaklehetőséghez is jutott, melyek közül kettőt ki is használt és 6-1-re behúzta a játszmát. A második szett azonban már az osztráknak állt, amiben közrejátszott Wawrinka adogatóudvarba küldött első adogatásainak 85%-ról 61%-ra való visszaesése. Thiem 6-2-vel egyenlített, és ahelyett, hogy ez felrázta volna Wawrinkát, a döntő játszmában még pocsékabbul adogatott: mindössze 50%-ban voltak jók az első szervái, ellenfele egyetlen breakelehtőségére – mely a tizedik játékban jött el és egyben meccslabdát is jelentett – pedig egy jócskán pályán kívülre ütött tenyeressel válaszolt, így a torna első bombameglepetését okozva már a keddi játéknapon csomagolhat. Thiem korábban többek között Andy Murray-t is megszorongatta, szetthátrányból való fordítása a friss monte-carlói bajnok ellen viszont egy magasabb szintre emeli a fiatal osztrákot.

Ferrer következő ellenfele Isner vagy Matosevic lesz Forrás: atpworldtour.com

Ferrer következő ellenfele Isner vagy Matosevic lesz
Forrás: atpworldtour.com

Korábban pályára lépett az ötödik kiemelt Ferrer is, aki közel három órán át tartó csatában tudott nyerni. Ellenfele honfitársa, Albert Ramos volt, aki döntő játszmára tudta kényszeríteni Ferrert – 7-6, 5-7, 6-3 lett a végeredmény. A másik spanyol “rangadón” Bautista-Agut nem elégedett meg azzal, hogy az első fordulóban kiejtette Tommy Robredót: ezúttal Houston bajnoka, Fernando Verdasco volt az áldozata, akit egy nagyjából két órás mérkőzésen tudott legyőzni.

Az idén két tornagyőzelmet is szerző Marin Cilic nem tartozik a salakmenők közé, azonban egyáltalán nem okozott gondot számára a portugál Sousa legyőzése. A horvát teniszező hét ászt ütött a találkozón és mindössze nyolc pontot veszített adogatóként, így alakította ki a 6-1, 6-1-es végeredményt.

A játéknapon két idei tornagyőztes is egymásnak feszült Kei Nishikori (Barcelona) és Garcia-Lopez (Casablanca) személyében, a párharcból pedig az esélyesebbnek számító, tizedik kiemelt Nishikori jött ki győztesen.

ATP 1000, Madrid, eredmények:

Ferrer – Ramos – 7-6, 5-7, 6-3

Cilic – Sousa – 6-1, 6-1

Raonic – Chardy – 6-3, 6-3

Bautista-Agut – Verdasco – 2-6, 7-6, 6-1

Nishikori – Garcia-Lopez – 6-3, 6-1

Thiem – Wawrinka – 1-6, 6-2, 6-4

A kiemelt kép forrása: tennisnet.com (Dominic Thiem)