Nadal két szettben nyert, Murray viszont kiesett Madridban

Csütörtökön a nyolcaddöntőket rendezték a Mutua Madrid Openen, ahol a világelső Rafael Nadal áldozata ezúttal a finn Nieminen volt. Kiesett Andy Murray és Marin Cilic is, előbbit Giraldo, utóbbit Gulbis intézte el.

Giraldo először győzött le top10-es játékost Forrás: atpworldtour.com

Giraldo először győzött le top10-es játékost
Forrás: atpworldtour.com

Santiago Giraldónak remekül megy a tenisz mostanában: nemrégiben sikerült bejutnia egy 500-as torna döntőjébe Barcelonában, a világranglistán pedig a 86.-ról kereken ötven helyet javítva a  36.-ig  ugrott előre. A kolumbiai tegnap két játszmában legyőzte Jo-Wilfried Tsongát, ma pedig tovább folytatta a skalpgyűjtést, 70 perc alatt búcsúztatva a hetedik kiemelt Andy Murray-t. Giraldo 16 nyerőt ütött a mérkőzésen és ellenfele 24 ki nem kényszerített hibája is hozzásegítette ahhoz, hogy huszadik próbálkozásra megszerezze pályafutása első, top10-as játékos felett aratott győzelmét és első Masters negyeddöntőjét.

A világelső Nadal, bár ismét két sima játszmában nyert, azért csempészett egy kis izgalmat a saját és a semleges szurkolók számára a Nieminen elleni nyolcaddöntős meccsén. Az első játszma 6-1-es megnyerése után Nadal a másodikban engedte 3-1-re meglépni ellenfelét, sőt,  a kilencedik játékban ismét breaklabdával kellett szembenéznie, a játszmát azonban nem engedte ki a kezei közül és végül 6-4-re megnyerte azt. Nadal pályafutása 63. Masters negyeddöntőjét érte el, Nieminen elleni mérlegét pedig 8-0-ra módosította.

A címvédő spanyol a következő körben Tomas Berdych ellen lép pályára, aki Grigor Dimitrov ellen tudott nyerni a játéknap első mérkőzésén, szetthátrányból fordítva – 3-6, 6-3, 6-2.

Barcelona bajnoka, a japán Nishikori két, tie-breakes játszmában múlta felül a kanadai Raonicot. A tizedik kiemelt Nishikori 2-5-ös hátrányból kapaszkodott vissza a második játszmában és összességében öt ponttal többet nyerve ellenfelénél kiharcolta a negyeddöntőbe jutást. Ha tovább tudja hozni a mostanában mutatott teljesítményét, első japán játékosként betörhet akár a top10-be is. Céljainak elérésében a következő akadályt Feliciano Lopez jelenti majd, aki játék nélkül jutott tovább, mivel ellenfele, a Wawrinkát búcsúztató Thiem betegségre hivatkozva nem vállalta a szereplést.

A játéknap utolsó mérkőzésén majd az ötödik kiemelt David Ferrer és John Isner feszül egymásnak.

ATP 1000, Madrid, nyolcaddöntők:

Berdych (6) – Dimitrov (12) – 3-6, 6-3, 6-2

Nishikori (10) – Raonic (8) – 7-6, 7-6

Nadal (1) – Nieminen – 6-1, 6-4

Bautista – Kubot – 6-4, 6-2

Giraldo – Murray (7) – 6-3, 6-2

Gulbis – Cilic – 6-3, 6-4

Lopez – Thiem – játék nélkül

A kiemelt kép forrása: mundodeportivo.com