Nadal ismét sima győzelmet aratott

A világelső Rafael Nadal számára Berdych legyőzése sem jelentett gondot, így szettveszteség nélkül jutott az elődöntőbe Madridban. Rajta kívül két honfitársa, Ferrer és Bautista-Agut is nyerni tudott, Lopez viszont kikapott.

Rafa 44. salakos tornagyőzelmére hajt Forrás: atpworlstour.com

Rafa 44. salakos tornagyőzelmére hajt
Forrás: atpworlstour.com

Nadal zsinórban tizenhetedszer is legyőzte Berdychet, ezzel bejutott a Mutua Madrid Open elődöntőjébe. Nem kezdődött pedig rosszul a találkozó a hatodik kiemelt számára, aki az első hat játékban úgy tűnt, irányítani tudja a találkozót. Nadal tenyeresei azonban feljavultak, ez pedig döntőnek bizonyult a mérkőzés alakulását tekintve. A háromszoros bajnok a hetedik játékban 30-ra tudta elnyerni ellenfele adogatójátékát, ami elég is volt az első játszma elnyeréséhez.

A másodikban már sokkal korábban, 1-1-es állásnál tudott breakelni Nadal, majd 4-2-nél ismét, negyedik ászának köszönhetően pedig könnyedén fejezte be a 88 percig tartó találkozót. Nadal elődöntőbeli ellenfele Bautista-Agut lesz, aki a Murray-t és Tsongát búcsúztató Giraldo ellen nyert két sima játszmában. Bautista-Agut pályafutása során először játszik majd Masters elődöntőt, eheti teljesítményével pedig a világranglista 45. helyéről a top30-ba fog ugrani.

Az alsó ágon David Ferrer ellenfele a lett Gulbis volt. Az első játszmában egyikük sem veszítette el az adogatójátékát, így a tie-break döntött, melyben a spanyol bizonyult jobbnak. A találkozó első breakje Gulbis nevéhez fűződik, melynek köszönhetően 3-2-es előnyre tett szert a második játszmában. Sokáig azonban nem örülhetett, mivel Ferrer rögtön visszabreakelt, sőt, már nem is engedélyezett több játékot ellenfelének – 7-6, 6-3 lett a végeredmény. A világranglista ötödik helyezettje pályafutása során először játszik majd elődöntőt a madridi tornán, ahol a japán Nishikori lesz az ellenfele.

Barcelona bajnoka, Kei Nishikori némileg elrontotta a hazai szurkolók örömét, búcsúztatta ugyanis a negyeddöntő negyedik spanyolját, Feliciano Lopezt, így nem lesznek spanyol házi elődöntők. A 24 éves japán két 6-4-es játszmában múlta felül ellenfelét, győzelmének köszönhetően pedig jövő héttől már a top10 tagjának mondhatja magát – japán teniszezőnek ez még sohasem sikerült korábban. Ferrer ellen eddig 3-3 Nishikori mérlege, a holnapi elődöntőben – amely Nishikori első ATP 1000-es elődöntője lesz – először mérik össze tudásukat salakon.

ATP 1000, Madrid, negyeddöntők:

Nadal (1) – Berdych (6) – 6-4, 6-2

Bautista-Agut – Giraldo – 6-3, 6-4

Ferrer (5) – Gulbis – 7-6, 6-3

Nishikori (10) – Lopez – 6-4, 6-4

A kiemelt kép forrása: yimg.com