WTA Beharangozó: Címvédésre készül Serena Rómában

Ezen a héten világszerte csak egy magasabban rangsorolt tenisztornát rendeznek meg, ami a hölgyeknél is a római verseny lesz.

Róma

Kategória: WTA Tour

Díjazás: 2, 628, 800 $

serena

Serena tavaly meggyőző játékkal nyert Rómában
Kép forrása: tennis.quickfound.net

Címvédő: Serena Williams

Az olaszországi tornát 1976 óta rendezik meg, aminek rengeteg különböző országból származott már végső győztese. Legutóbb az amerikai Serena Williams nyerte, aki tornádó módjára söpört végig tavaly a rendkívül erős mezőnyön. A döntőben egy addig rendkívül jól teniszező Victoria Azarenka sem tudott méltó ellenfele lenni a mostani világelsőnek, aminek 6/1 6/3 lett a vége.

A játékosok idén is hatvannégyes tábláról indulnak majd, ahol már a verseny korai szakaszaiban érdekes összecsapásokra lehet számítani. Először lássuk, mi várhat ránk a felső ágon. Serenának nem lesz könnyű dolga, mivel igen erős nevek nehezíthetik meg címvédését. A negyeddöntőben már jöhet Kvitova, vagy akár az elődöntőben Sharapova. Persze az orosz szépség számára Serena előtt egy nagy erőpróba várhat, mivel megismétlődhet akár a madridi döntő visszavágója a román Simona Halep ellen. Természetesen, mint minden versenynek, itt is szerephez juthatnak az úgynevezett sötét lovak. Ana Ivanovic mostanában rettentő jó formában játszik, aki már a legjobb 16 között nehezítheti meg az orosz sorsát. Talán még ebbe a kategóriába tartozik a francia Alize Cornet, vagy a szlovák Dominika Cibulkova is.

Az alsó ágon a legmagasabb kiemelt, a kínai Na Li, akinek már a nyolcaddöntőig igen kemény ellenfelek nehezíthetik meg a menetelését. Talán a két olasz, Sara Errani és Roberta Vinci lehet rá a legveszélyesebb, azonban Anglique Kerberről sem szabad megfeledkeznünk. A német legkésőbb a negyeddöntőben találkozhat az idei Australian Open bajnokával. Az alsó ág felső harmadában ott lesz a lengyelek kedvence, Agnieszka Radwanska, aki talán nem panaszkodhat a sorsolására. Radwanskának minden esélye megvan minimum az elődöntőbe kerülésen, amiben Eugenie Bouchard, Flavia Pennetta vagy Jelena Jankovic szeretnék meggátolni.

Azt, hogy ki nyeri meg a római versenyt, csak vasárnap fog kiderülni. Az viszont egész biztos, hogy a győztes nevét nem lesz könnyű megtippelni.

Kiemelt kép forrása: cdm.de