ATP beharangozó: Nizza, Düsseldorf

Két torna még vár ránk a párizsi seregszemle előtt.

A jövő héten sorra kerülő versenyek az ATP legfiatalabbjai közé tartoznak. A Cote D’Azur-on 2010-ben rendezték meg először , míg Düsseldorfban a városról elnevezett esemény váltotta fel tavaly az 1978 és 2012 közt működő ATP World Team Cup-ot.

Nizza

Kategória:ATP World Tour 250
Borítás:Salak
Díjazás:€ 485,760
Címvédő:Albert Montanes

Érdekes sorsolás alakult ki, hiszen a címvédő spanyol nem kiemeltsége révén egy körrel hamarabb vág neki a viadalnak. Ha legyőzi az ausztrál Ebdent, a következő körben sor kerül a tavalyi döntő visszavágójára, azaz Gael Monfilssal (3.) találkozhat majd. A francia showman természetesen ott van a favoritok között. Akárcsak John Isner (1.), a Nadalt a héten megszorongató Simon (4.) és a lett Gulbis (2.), akinek már az első meccsen várhatólag nehéz dolga lesz, de ez Martin Klizanon múlik. Ha a szlovák legyőzi az idén igencsak gyengélkedő Tomicot, akkor a balti teniszezőre ő várhat. Ott pedig cseppet sem lesz esélytelen, hiszen Klizan egy 8 meccses győzelmi szériában van, amit Münchenben hozott össze: a főtáblára selejtezősként jutott fel, hogy később ott is veretlen maradhasson.

Düsseldorf

Kategória:ATP World Tour 250
Borítás:Salak
Díjazás:€ 485,760
Címvédő:Juan Monaco
Das_Teilnehmerfeld_in_Duesseldorf_nimmt_Gestalt_an

forrás: motorvision.de

Németországban kisebbfajta csodaszámba menne, ha megtörténne a címvédés, Juan Monaco ugyanis messze nem a legjobbját nyújtja idén. A legnagyobb esélyes a hazaiak kedvence, Philipp Kohlschreiber (1.), aki a héten okozott pár nehéz pillanatot a cikk megíródása alatt Rómában diadalmaskodó Djokovicnak. Ha tudja a jövő héten is hozni azt a formát, alig, ha találna majd legyőzőre, de ettől függetlenül vigyáznia kell. Itt van a mezőnyben az olasz Seppi (3.) és a tavalyi döntő Nieminnen (6.) is, akik épp az ő ágára kerültek. A tábla legalján Marcel Granollers (2.) található, aki Benjamin Becker vagy a címvédő ellen kezd. A spanyol lehet a másik finalista, de olyanok is szóba jöhetnek, mint a tavaly elődöntőző Sijsling (8.) vagy Jürgen Melzer.

A kiemelt kép forrása: tennis-pronostics.com