Isner, Gulbis és Simon is továbbjutott Nizzában

A héten elkezdődtek a küzdelmek Nizzában, ahol a második fordulóban már a legmagasabb kiemeltek is beszálltak a versenybe.

isner

Isner könnyedén jutott be a negyeddöntőbe
Kép forrása: espn.go.com

A torna első kiemeltje az amerikai John Isnernek, honfitársával Jack Sock-kal kellett farkasszemet néznie. A Top 10 felé vágyó szervakirálynak eddig nem volt túl fényes az idei salakpályás statisztikája, amin most szeretett volna javítani. Látszott is játékán ez a vágy, mivel mind a két játszmában szerváiból magas százalékban nyerte a pontokat és könnyed 6/4 6/3-as győzelemmel jutott a legjobb nyolc közé. Következő ellenfele, az argentin Federico Delbonis lesz.

gulbis

Gulbis igen csak megszenvedett a továbbjutásért
Kép forrása: crunchsports.com

A lett Ernests Gulbis már a második körben egy nehezebb feladat elé állították, mivel a szlovák Martin Klizan mostanában remek formában volt. Az első szettet ráadásul Klizan nyerte, így a lett rögtön túlórára kényszerült. A második játszmában bár a lett statisztikája adogatóként csak tovább romlott, mégis ki tudott egyenlíteni. A folytatásban viszont egy egészen új Gulbis lépett a pályára, aki első szerváiból egyáltalán nem vesztett pontot és ellenfelét végül 6/1 után haza küldte. Gulbis majd Tursunov-val mérkőzik meg a negyeddöntőben.

simon

Simon se vette könnyen második fordulós akadályát
Kép forrása: stevegtennis.com

Gilles Simon az osztrákok nagy tehetsége ellen lépett pályára. Dominic Thiem-ről sokat beszélnek mostanában, mivel nemrégiben Stanislas Wawrinkát is legyőzte. A két játékos gondoskodott az izgalmakról, ahol 1-1 szett megosztoztak, majd következhetett a döntő játszma. Ott viszont a rutinosabb Simon tudott nyugodtabb maradni és 6/2-vel elintézte a továbbjutását. A következő körben az argentin Carlos Berlocq újabb nehéz ellenfél lehet a francia számára.

Holnap már a negyeddöntők kezdődnek meg Nizzában, ahol válogatni lehet a jobbnál jobb mérkőzésekből. A legjobbnak talán Simon és Berlocq összecsapása ígérkezik.

A második forduló eredményei:

John Isner-Jack Sock 6/4 6/3

Federico Delbonis-Paul-Henri Mathieu 6/2 6/4

Gilles Simon-Dominic Thiem 6/3 4/6 6/2

Carlos Berlocq-Nicolas Mahut 6/2 6/3

Leonardo Mayer-Edouard Roger-Vasselin 6/4 3/6 7/5

Albert Montanes-Sam Querrey 4/6 6/3 6/2

Dmitry Tursunov-Robin Haase 6/3 6/4

Ernests Gulbis-Martin Klizan 6/7(4) 6/4 6/1

Kiemelt kép forrása: patrickmirete.com