Kohlschreiber és Seppi is könnyedén továbbjutott Düsseldorfban

A hét másik tornáján, Düsseldorfban is megkezdték a magasabban kiemeltek a játékot. A német városban a második forduló rögtön egy kiemelt meglepően sima búcsúját hozta.

A hazai közönség előtt játszó Philip Kohlschriber, a grúz Teymuraz Gabashvili ellen szerette volna kiharcolni a negyeddöntőbe jutást. A grúz az előző körben a szerb Dusan Lajovic-al szemben egy egész jó tenisszel jutott tovább, azonban itt már nem volt túl sok esélye. A német játékos első adogatásaiból rettentően magabiztos volt ( 29 adogatópontból csak kettőt bukott el ). Kohlschreiber könnyen vette ezt az akadályt és 6/3 6/1-el már benn van a negyeddöntőben.

monaco

Monaco meglepően simán nyert Granollers ellen
Kép forrása: youtube.com

A torna eddigi legnagyobb meglepetését talán Marcel Granollers korai búcsúja szolgáltatta. Bár tegyük hozzá, az argentin Juan Monaco személyében egy igen erős salakpályás játékost kapott. A spanyol egész mérkőzésen elképesztően gyengén szervált, aminek köszönhetően hatszor is elbukta a saját szerváját. Monaco-nak sikerült lesöpörnie spanyol vetélytársát és 6/1 6/2-vel bejutott a legjobb nyolc közé.

Andreas Seppi harmadik kiemeltként már ennél sokkal jobb játékot nyújtott. A mai napon a francia Adrian Mannarino nem igazán tudta nagy ellenállásra késztetni az olaszt, akinek csak 58 perc kellett második fordulós győzelméhez. Seppinek sem volt rossznak mondható az első adogatásokból szerzett pontok statisztikája, mivel csak 5 pontot engedélyezett ezekből Mannarino-nak. Az 33 éves teniszező 6/2 6/1-el abszolválta második körös mérkőzését.

A holnapi napon itt is jöhetnek már a negyeddöntők. A slágermeccsnek talán Seppi és Istomin találkozója tűnik, de Karlovic és Monaco-tól is jó összecsapás várható.

A 2. forduló eredményei:

Philipp Kohlschreiber-Teymuraz Gabashvili 6/3 6/1

Mate Delic-Dustin Brown 6/3 6/0

Andreas Seppi-Adrian Mannarino 6/2 6/1

Denis Istomin-Jason Kubler 3/6 6/4 6/2

Jiri Vesely-Nikolay Davydenko 6/1 7/6(5)

Jurgen Melzer-Joao Sousa 7/6(6) 4/6 6/4

Ivo Karlovic-Nikola Milojevic 6/2 5/7 6/4

Juan Monaco-Marcel Granollers 6/1 6/2

Kiemelt kép forrása: tennis.com