Gulbis-Delbonis döntőt rendeznek Nizzában

Pénteken már az elődöntőket rendezték meg a nizzai ATP versenyen. Az elődöntők nem hoztak nagy izgalmakat, mivel mind a két mérkőzés nagyon könnyed győzelmekkel zárult.

gulbis

Gulbis mindösszesesen három játékot veszített az elődöntőben
Kép forrása: sportsillustrated.cnn.com

Az első elődöntőben a torna talán legnagyobb esélyese, Ernests Gulbis lépett pályára. Ellenfele a spanyol Albert Montanes volt, aki eddig küzdelmes mérkőzéseken jutott el a legjobb négyig. A spanyol az előző körben szett hátrányból verte Leonardo Mayert, viszont a lett játékosnak sem volt izgalommentes negyeddöntője az orosz Dmitry Tursunov ellen. Ez a találkozó azonban inkább kivégzésszerű volt. A lett teniszező első adogatásból végig magabiztosan hozta a pontokat. Két szetten keresztül mindösszesen egy pontot vesztett ezekből, míg ellenfele igen gyatrán játszott első szerváiból. Az összecsapást végül Gulbis 6/0 6/3-ra nyerte meg és bejutott a döntőbe.

simon

Simon utolsó franciaként búcsúzott az elődöntőben
Kép forrása: youtube.com

A második elődöntőben a hazai közönség szeretett volna örülni, mivel Gilles Simon-on volt a sor, hogy döntőbe jusson. Ezt a célt az argentin Federico Delbonis szerette volna megakadályozni. Az Azul-i játékos az előző körben hatalmas meglepetésre kiejtette Isner-t, így a francia ellen újabb bravúrra készült. A szülővárosában játszó Simon a negyeddöntőben ellenfele honfitársát, Carlos Berlocq-ot küldte haza egy sima mérkőzésen. A francia közönségnek azonban igen csak szomorú lehetett a 70 perces mérkőzés végén. Delbonis végig stabilabban teniszezett, brék lehetőségeit is jobban használta ki. Az argentin mind a két játszmában 80 % fölött nyerte első szerváiból a pontokat, így nem volt meglepő sima győzelme. A 23 éves játékos idei második tornagyőzelméért küzdhet Sao Paulo-i diadala után.

Ma tehát már a finálét rendezik az argentin Federico Delbonis és a lett Ernests Gulbis között. Előbbi játékos pályafutása második, utóbbi hatodik ATP trófeájáért küzd meg a döntőben.

Az elődöntők eredményei:

Federico Delbonis-Gilles Simon 6/2 6/4

Ernests Gulbis-Albert Montanes 6/0 6/3

Kiemelt kép forrása: tenisz.hu