Kohlschreiber és Karlovic döntőzik Düsseldorfban

A hét másik ATP tornáján is az elődöntőket rendezték, ahol a hazai közönség a két találkozó végeztével tovább reménykedhet a hazai tornagyőzelemben.

kohlschreiber4

Kohlschreiber küzdelmes mérkőzésen győzte le Istomint-t
kép forrása: focus.de

Az első elődöntőben a torna első kiemeltje, a német Philipp Kohlschreiber és az üzbég Denis Istomin küzdött meg a döntőbe jutásért. A német lehetett picivel fáradtabb, mivel az eső miatt elhalasztott negyeddöntőjét is pénteken játszotta le, amit döntő szettben nyert meg a horvát Mate Delic ellen. Ellenfele újabb bravúrt szeretett volna elérni, miután csütörtökön legyőzte 6/3 6/4-re az olasz Andreas Seppi-t. A két játékos az első két szetten megosztozott, így következhetett a mindent eldöntő harmadik játszma. A záró szakaszra végül a német tudta jobban felpörgetni magát, akinek elég volt egyetlen break a győzelem kiharcolásához. Kohlschreiber tehát azért, hogy ő legyen az első német győztese a tavaly elindított Düsseldorfi versenynek.

karlovic

A második elődöntőben Karlovic bírta jobban a rövidítéseket
Kép forrása: newslocker.com

A másik elődöntőben az egész ATP mezőny legmagasabb tagja, vagyis a horvát Ivo Karlovic szeretett volna döntőbe kerülni. Csütörtöki Juan Monaco elleni győzelmével pedig bizonyította, hogy nincs rossz formában. Ellenfele, a cseh Jiri Vesely eddig magabiztosan menetelt. A 20 éves játékos az elődöntőig nem veszített szettet, csütörtökön pedig az osztrák Melzer ellen mindösszesen két játékot veszített, ami nem kis dolog. Kettejük mérkőzését a rövidítések jellemezték, amiben ezen a napon a szervakirály bizonyult jobbnak. A break egyik teniszezőnek sem sikerült egész meccsen, amit csak a rövidítésekben pótolt a horvát. Karlovic végül 7-5-re és 9-7-re nyerte a két nagyon fontos Tiebreak-ot és bejutott a düsseldorfi torna fináléjába.

A döntőben tehát a németek nagy örömére Philipp Kohlschriber játszik, akinek a nagy szervákkal kell szembenéznie a horvát Ivo Karlovic ellen. a német ötödik, míg a horvát hatodik tornagyőzelméért küzd meg Düsseldorfban.

Az elődöntő eredményei:

Philipp Kohlschreiber-Denis Istomin 6/2 4/6 6/4

Ivo Karlovic-Denis Istomin 7/6(5) 7/6(7)

Kiemelt kép forrása: dw.de