Kohlschreiber lett Düsseldorf bajnoka

Ma már a döntőt rendezték meg a düsseldorfi ATP tornán, ahol a német Philipp Kohlschreiber és a horvát Ivo Karlovic csapott össze.

A német közönség természetesen arra várt, hogy Philipp Kohlschreiber személyében először legyen hazai győztese a tornának. Ez persze az augsburgi játékosnak sem jött volna rosszul az önbizalma szempontjából, mivel Münchenben tudott utoljára tornát nyerni 2012-ben. A horvát, aki mostanában egyáltalán nincs rossz formában, azonban utolsó tornagyőzelme neki sem ma volt, hiszen tavaly Bogotában tudott ATP trófeát magasba emelni.

A két játékos eddig három alkalommal játszott egymás ellen, amiből kétszer Karlovic, egyszer pedig Kohlschreiber tudott diadalmaskodni. utolsó meccsüket 2011-ben Dohában a horvát nyerte, ahol mind a három játszma rövidítésben dőlt el. Ez egyébként nem szokatlan a két teniszező meccsein, mivel az eddig nyolc lejátszott játszmájukból hat Tiebreak-ban dőlt el. Ebben a statisztikában a mérkőzés előtt a szervakirály vezetett 4-2-re.

kohlschreiber6

Kohlschreiber magabiztos játékkal nyerte a düsseldorfi döntőt
Kép forrása: atpworldtour.com

A döntő viszont a német kezdte sokkal jobban. Kohlschreiber az első játszmában rendkívül hatékony volt első szervái mögött, ráadásul ellenfele mindösszesen 44 %-ban nyerte meg az első adogatásokból a pontokat. Nem is volt csoda, hogy az ATP mezőny legmagasabb játékosa kétszer el is vesztette így a szerváját, Kohlschreiber pedig 6/2-vel megszerezte a vezetést. A második játszmában a horvát már lényegesen feljavult, jobb arányban nyerte a pontokat adogatásai mögül. A két játékos közül senki nem bírta korán maga javára dönteni a szettet, így következhetett a már megszokott rövidítés. A Tiebreak-ban végül a hazai teniszező maradt higgadtabb és 7-4-re megnyerte ezt a nagyon fontos szakaszt. Ezzel a 30 éves teniszező lett az első hazai győztese a düsseldorfi tornának.

Philipp Kohlschreiber tehát 2012 után ismét ATP versenyt tudott nyerni, ami a hatodik tornagyőzelme volt a német játékosnak. A két játékost majd legközelebb a holnap kezdődő Roland Garros-on láthatjuk majd, ahol Kohlschreiber Pere Ribával csap össze, Karlovic ellenfele pedig Grigor Dimitrov lesz.

A döntő eredménye:

Philipp Kohlschreiber(1)-Ivo Karlovic(5) 6/2 7/6(5)

Kiemelt kép forrása: dusseldorf-open.org