Puig és Soler-Espinosa döntőzik Strasbourgban

A hét másik WTA tornáján is az elődöntőket rendezték meg, ahol két amerikai is döntőbe szeretett volna kerülni, azonban ez egyiküknek sem sikerült.

espinosa

Soler-Espinosa pályafutása első tornagyőzelméért küzdhet meg
Kép forrása: skysports.com

Az első elődöntőben az amerikai Christina McHale és a spanyol Silvia Soler-Espinosa küzdött meg a fináléba kerülésért. Előbbi játékos eddig elég könnyedén menetelt, a kazahsztáni Zarina Diyas ellen is csak másfél szettet kellett pályán lennie, mivel ellenfele feladta a találkozót. Soler-Espinosának már nem volt ilyen könnyű útja az elődöntőig, a negyeddöntőben Camila Giorgi is döntő szettre kényszerítette. A spanyol előző meccséhez hasonlóan most is elveszítette az első szettet és a második játszmában csak egy rövidítés választotta el a kieséstől. Az elchei játékos azonban előbb megnyerte a Tiebreak-ot, majd meg is fordította a mérkőétst egy 6/3-as harmadik játszmával. Ezzel Soler-Espinosa pályafutása első WTA döntőjére készülhet egyéniben.

puig2

Puig az elődöntőben is fantasztikusan teniszett
Kép forrása: wtatennis.com

A következő mérkőzésen az volt a kérdés, hogy ki lesz a spanyol lány ellenfele a fináléban. Ezért a helyért az amerikai Madison Keys és a Puerto Rico-i Monica Puig küzdött meg egymás ellen. Keys az előző körben meglepetésre legyőzte Julia Goerges-t, Puig pedig Andrea Petkovic-ot küldte haza két játszmában. A tornán eddig utóbbi játékos teniszét tükrözte a magabiztosság és ez a mai mérkőzésen sem változott. Puig javára talán a brék labdák kihasználtságának az aránya döntött, amit 50 %-ban csinált, még ellenfele 42 %-os pontossággal használta ki a lehetőségeit. Ez az arány igazán nem tűnik soknak a két játékos között, mégis mindent elárul az eredményről. Puig végül 7/5 6/3-al bejutott pályafutása első WTA egyéni döntőjébe.

A mai napon tehát már a finálét rendezik meg Strasbourgban. A döntőben majd Monica Puig és Silivia Soler-Espinosa küzd meg, és kiderül kinek lesz meg az első WTA trófeája karrierje során.

Az elődöntők eredményei:

Monica Puig-Madison Keys 7/5 6/3

Silvia Soler-Espinosa-Christina Mchale 5/7 7/6(7) 6/3

Kiemelt kép forrása: wonderfulwta.blogspot.com