Teniszvilag.com - hírek, érdekességek a tenisz világából

Roland Garros, nyitó nap, férfiak

2014. május 25.
by Írókéz

Itt van végre, elkezdődött… Sokak kedvenc tornája, a legnagyobb salakpályás viadal, a French Open ismét megörvendeztet minket. Több, mint két hétig élvezhetjük a legjobbak játékát.

Az első nap amolyan igazi bemelegítő volt. néhány nagy sztár pályára lépett, de könnyedén léptek a következő fordulóba. Ahogy az általában lenni szokott, majd később pörögnek fel az események.

Az egyik legérdekesebb összecsapásnak Milos Raonic és Nick Kyrgios találkozója ígérkezett. Raonic, mint a leginkább befutott fiatal játékos a következő generáció legnagyobb ígéretével küzdött meg. A 18 éves Kyrgios egyelőre nem tudott komoly ellenállást kifejteni a kirobbanó erőben lévő kanadaival szemben. Raonic jó formában érkezett Párizsba. Bár nem salakpályás játékos, a római Masters elődöntőjében nagyon közel állt a győzelemhez Novak Djokovic ellen. Talán ezen a versenyen is okozhat még meglepetést a top 10 friss tagja.

Két 0-2-ről történő fordításnak is tanúi lehettünk már az első napon. Érdekesség, hogy mindkét játékos, aki véghezvitte a bravúrt, jóval harminc év feletti korban van, de úgy tűnik, mind kondicionálisan, mind mentálisan még mindig igen jó állapotban vannak. Mikhail Youzhny a tavalyi év legtöbbet fejlődött játékosát, a több, mint 80 profi meccset nyerő Pablo Carreno Bustát fektette kétvállra. A teljes történethez hozzátartozik, hogy a spanyol fiú annyira elkészült az erejével, hogy a mérkőzés vége felé többször izomgörcsöt kapott.

A két Federer-lány a papa meccsén forrás: www.rolandgarros.com

A két Federer-lány a papa meccsén
forrás: www.rolandgarros.com

A másik győztes veterán pedig Radek Stepanek volt. A cseh Davis Kupa és páros Grand Slam győztes az argentin Facundo Arguellónak mutatott példát küzdeni tudásból.

Sokan várták a nagy kedvenc, Roger Federer visszatérését, aki először lépett pályára négy gyermek apjaként. A családi örömök szemlátomást nem vetették vissza a svájci bajnokot a játékban, másfél óra alatt oktatta a szlovák Lackót, aki maga sem adott volna saját győzelméért egy Lukas garast sem.

Tomás Berdychnek szemlátomást feltett szándéka, hogy megreformálja a tenisz-divatot. Így, hogy az Atletico Madrid tegnap elvesztette a BL-döntőt, a cseh játékos eldobta a legutóbb viselt agyonmosott “matracos” mezt, és virágmintás pólóval hódít a Garroson.

forrás: www.ceskatelevize.cz

forrás: www.ceskatelevize.cz

Vannak kétségeink azt illetően, lesznek-e követői. Tomas látványa mindenesetre a lengyel (nem Roman) Polanskyt is letaglózta, aki így három szettben megadta magát a cseh játékosnak.

Említésre érdemes még John Isner mérkőzése, aki a fiatal tehetség Pierre-Hugues Herbert ellen amolyan “isneresen” nyert: három szoros szettben, hozva az adogatásait, nagy küzdelemben. Tudjuk, hogy Izzy nem igazán otthonosan mozog a salakon, meglátjuk, mire lesz elég a továbbiakban a most látott teljesítmény.

Holnap már igazi nagyüzem lesz a Garroson: pályára lép az összes esélyes. Láthatjuk Nadal, Djokovic, Wawrinka és Nishikori meccsét is. Holnap természetesen ismét beszámolunk a nap történéseiről.

Eredmények:

FT Jarkko Nieminen 6 7 6 6 3 6 6
Michal Przysiezny 7 9 4 7 7 3 4
FT Mikhail Youzhny 3 1 6 6 6
Pablo Carreno 6 6 3 4 0
FT Milos Raonic 6 7 7 6
Nick Kyrgios 3 6 1 3
FT Radek Stepanek 6 8 3 6 6 6
Facundo Arguello 7 10 6 4 3 2
FT Somdev Devvarman 7 3 6 4 3
Oleksandr Nedovyesov 5 6 7 7 6
FT Lukas Lacko 2 4 2
Roger Federer 6 6 6
FT Tomas Berdych 6 6 6
Peter Polansky 3 4 4
FT Gastao Elias 4 2 5
Diego Sebastian Schwartzman 6 6 7
FT Victor Estrella 1 4 7 8 4
Jerzy Janowicz 6 6 6 6 6
FT Dmitry Tursunov 6 7 6
Potito Starace 1 5 2
FT Filippo Volandri 6 3 4 3
Sam Querrey 7 7 6 6
FT Pierre-Hugues Herbert 6 5 6 4 5
John Isner 7 7 7 7 7
Kiemelt kép forrása: http://a.espncdn.com

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.